FJORDREJER – NU ER DE HER :-)

Man kan jo ikke have en side der hedder fjordrejen og så ikke være med når sæsonen begynder – og det er NU :-)

Denne lækre lille delikate reje som kræver kort kogetid men lang pille tid. Jeg elsker den.

Men jeg inviterer ikke en masse gæster til fjordreje spisning – det er godt nok langsomligt at pille :-) Men ZEN !

Jeg er af den mening at fjordrejen ikke skal overdøves af meget andet.

Jeg koger den 1 minut – piller den og serverer den…….nå ja lidt brød og salat og måske en mayonaise.

Den lokale reje pusher havde også lige et par Bretagne østers og med en hærderlig brut fra USA – Domaine de Michelle kan man godt kalde det en forret.

Her serveres den sammen med lidt feldsalat.

Giver nogle spire til – det smager godt og ser flot ud.

Her porre spire, rødbede spire og lucerne spire.

Et brød stegt i god olivenolie.

Mayonaisen er en almindelig mayonaise med en æggeblomme, en tsk. sennepspulver, 1 tsk æbleeddike, salt/peber. Og så masser af raps olie – en dråbe af gangen i begyndelsen – og piske piske piske og så lidt mere olie og piske og olie og piske…..til passende konsistens. Så køber du aldrig mere “ægte hjemmelavet mayo uden æg” i discount butikkerne  :-)

Fjordrejen fortjener kun det bedste.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to FJORDREJER – NU ER DE HER :-)

  1. asbjørn asmussen says:

    Stryg selv dine rejer når det bliver lunt i vejret, og de er fantastiske til en gang tetê a tetê med den du elsker – og ja, dertil gerne en ægte champagne – brut!
    Levende fjordrejer kan alternativt hældes i en gryde med fritolie – pænt varmt, hvorefter de koger til de stort set ikke afgiver mere damp. Op på stærkt sugende papir og køle af. Derefter nulrer man flagesalt hen over dem, hvorefter de spises med det hele som snack. Muligvis vil nogen kalde det en helligbrøde, her i familien siger vi bare mums!!

    • Erland says:

      Lyder som en sommer beskæftigelse jeg gerne tager til mig. Kan godt huske da jeg havde det brede net til rejestrygning da jeg var lille.
      Kan dog ikke huske om jeg spiste rejer dengang.
      Har set det med at spise rejen hel – tror det var i “Spise med Price” umiddelbart virker det afskrækkende, men det bør jeg vel prøve.
      Det kan også virke afskrækkende at pille rejer til hele familien.
      Det med champagnen er indført :-)

      Tak for input