Apfelstrudel – my way

Så lige at programmet “Spise med Price” havde en Strudel der ligner denne – så skynder mig lige at poste dette indlæg så i ikke skal tro jeg lader mig “inspirerer” :-) Ja og så ligner den nok ikke James Prices så meget igen at der gør noget……

Når jeg skriver “My way” er det fordi denne strudel ikke er helt efter bogen.
Der findes dog mange forskellige opskrifter på apfelstrudel.
Den klassiske udgave er med rosiner udblødt i rom,
men jeg kan ikke lide rosiner i min apfelstrudel og så er det heldigt at det er mig der laver den.
Så det bliver uden rosiner men man er velkommen til at komme ca. 50 gram rosiner i kagen.

Jeg bruger ikke filodej men noget der hedder Yufka, det fås ved den lokale tyrkiske købmand.
Det er en filodej men tykkere end man kender den. Det spare på smørret og er let at arbejde med og så er det billigt.
Brug hvad du skal og kom resten i fryseren. Det kan i øvrigt bruges til tærter, kager, pirogger, forårsruller etc.

Yufka

Æblerne som udgør det meste af denne dessert er vigtige at forholde sig til. Jeg kan godt lide æbler der ikke koger for meget ud.
Men mange kan godt lide at den får en moset konsistens, andre igen en mellemting. Så vær opmærksom på at æblerne gør en forskel.
Ingredienser:
1 pakke filodej eller Yufka
Smør
500 gram æble i tern
1 citron – saften af
2 cl rom
50 gram sukker (afhænger lidt af æbletypen)
1 spsk vaniljesukker
1 spsk kanel
75 gram valnødder
100 gram rasp
Flormelis til pynt


Skær æblerne i tern og bland dem straks med citronsaften for de ikke skal blive for brune.

Bland nu de andre ingredienser i æblerne.

Læg nu dejen ud på køkkenbordet og pensl med smeltet smør.
Hvis du bruger filodej kan du gøre den lidt tykkere ved at komme et eller to lag mere på med smeltet smør imellem.

Kom fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.

Pensl overfladen med smør og sæt i ovn ved 190 grader i ca. 30-40 minutter til den er gylden.

Skær i passende stykker og drys med flormelis. Server den mens den endnu er lun og måske med lidt cremefraiche til.

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting, Desserter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.