Perlehøne terrine med frisée-salat og kirsebærsirup

 

Jeg så en opskrift på spiseliv.dk med perlehøne terrine og savoykål som jeg har taget udgangspunkt i.
Opskriften her er kun til en forret for 4 personer, så jeg har ikke brugt en hel perlehøne kun over/underlår.
Skagenskinken er udskiftet med se parmaskinke og tilbehøret er frisée-salat vendt i olie/kirsebærsirup. Frisée er en smule bitter så den søde sirup er fin sammen med denne salat.

Olivenolie og kirsebærsirup

4 personer
2 store perlehøne over/underlår
Til kogelagen: 1 løg, 1 gulerod, timian, persillestilke, 3 peberkorn og 2 laurbærblade
3 blade Husblas
6 skiver parmaskinke
Savoykål
Frisée-salat
Olivenolie
Kirsebærsirup (eller anden sirup her en Selleberg Kirsebærsirup)
12 store oliven (købte fra Stigs oliven …. de er altså gode. Er at finde i Torvehallerne og på grøntorvet i Odense)
Parmesan ost

Terrinen:

Kom lårene i en gryde sammen med 1 løg, 1 gulerod, timian, persillestilke, 3 peberkorn og 2 laurbærblade.
Kom koldt vand på så det lige dækker.
Kog det i 1½ time.
Sigt kogevandet fra, lad det køle lidt af så fedtet lægger sig i toppen, tag det fra og kog lagen ind til ca. en deciliter.

Blancher et par savoykål i kogevandet i 30 sekunder.

Tag kødet fra lårene, smag til med salt og peber.

Beklæd din terrineform med køkkenfilm.
Læg parmaskinke stykkerne i formen så de hænger ud på hver side.
Pres lidt af kødet i formen og kom savoykål oven på.
Kom resten af kødet i og afslut med savoykål.

Kom husblads i koldt vand nogle minutter.
Knug vandet fra husblassen og smelt den i den varme indkogte kogelage.
Hæld dette oven i terrinen og fold det overskydende skinke ind over.

Sæt på køl nogle timer, men helst til næste dag, det vil kun udvikle smagen.

Salat:
Kom 5 spsk. olie i en skål og 2 spsk Kirsebærsirup.
Jeg bruger her en Selleberg Kirsebærsirup, den har en fantastisk smag.
Rør lidt rundt så det skiller.
Klip noget frisée-salat og bland lidt af olieblandingen med salaten.

Anret:
Kom et stykke terrine midt på en tallerken og frisée-salat rundt om.
Dryp med resten af olie/kirsebær blandingen.
Kom oliven ved og med en kartoffelskræller skræller du nogle flager af din parmesanost.
Server evt. et lille stykke brød til.

 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.