Brombær sirup med balsamico

Brombær sirup kan bruges til mange ting.
Som sirup oven på en yoghurt, med nogle ristede valnødder til ost, som extra smagsgiver i en sauce, oven på is o.a.

Her laver jeg den af frosne bær. I sæsonen er det oplagt at lave på friske bær.

Sirupen er 1 del væske(brombærsaft) og 2 dele sukker. Så du kan lave mere end denne opskrift eller bruge anden saft,
bare du holder forholdet 1:2

1 pose frosne bær ca. 300 gram
2 dl sukker
3 spsk. mørk balsamico

Brombærsaft drypper af

Kom de frosne bær i en gryde med lidt vand.
Kog et par minutter og mos bærrene lidt.
Kom dem i en sigte med et ostelæred eller rent viskestykke.

Saften koges ned til 1 dl.
I en anden gryde koges balsamicoen ned til det tykner (sirupsagtig)
Hæld den nedkogte saft over til balsamicoen.
Kom sukker i og kog stille og roligt, skum gerne det der kommer i overfladen.
Når det bruser op med store sammenhængende bobler er det færdigt.
hvis du bruger stegetermometer skal temperaturen være 105-107 grader

Køl af og gem i køleskab. Du kan godt fryse det hvis du ikek lige står og skal bruge det hele.

Hvis du ønsker en tykkere sirup koges der til en højre temperatur. Men pas på at den ikke bliver for tyk.
Den ser flydende ud når den er varm men bliver meget tykkere når den er kold.

Print Friendly
This entry was posted in Fond og Saucer. Bookmark the permalink.

One Response to Brombær sirup med balsamico

  1. Pingback: (Oliefri)Pandekager med blåbærsirup | GRØNNERE