Kanin i sennepssauce med hjemmelavet pappardelle (lavet uden pastamaskine)

Danske er ikke de store kanin spisere, det er synd.
Et godt sted at starte hvis man vil introducerer kanin til familien er at serverer den i denne klassiske franske sennepsauce.

Jeg bruger i denne ret lidt fløde, det er ikke helt klassisk men du kan udelade fløden og så måske lige justerer konsistens med en jævning af maizena.

Det er måske ej heller helt fransk at serverer pasta til.
Pastaen kan du selv lave eller købe en god tørret. men tro mig det er faktisk ikke svært eller tidskrævende.

Hvis du ser godt efter kan du også se et par gulerødder i retten, men det kan du også udelade.

Hvis du alligevel synes det med kanin er for meget så kan du lave retten med kylling.


4 personer
1 kanin
2 løg
2 dl hvidvin
Persille
3-500 gram champignon
Persille
1/4 piskefløde
Dijon sennep
Fond (eller terning):
kanin skrog, 2 dl hvidvin, persillestilke, 1 løg, 3 peberkorn, 1 gulerod, 3 laurbærblade, 2 kviste timian
Pasta:
400 gram hvedemel. Evt. halvt hvede og halvt durum
4 æg
1/2 tsk salt
evt. en 1 tsk. Olivenolie

Skær kød fra kaninen og brug resten til fond.
Se evt her hvordan :Udskæring af kanin

 

Fond:
Kom kaninskrog ned sammen med resten af ingredienserne. Kom vand i så det lige nøjagtigt er dækket.
Kog en time og sigt. Kog fonden ned til et par deciliter.


Svits champignon i en gryde til de er fine gyldne, tag dem op.
Svits kaninkødet på alle sider og tag op.
Svits fintskåret løg.
Kom hvidvin på og kog ned til det halve.
Smør kaninstykkerne ind i sennep og kom dem tilbage i gryde,
Kom den nedkogte fond på sammen med fløde og kog retten i ca. 1 time under låg – det skal bare lige simre.
De sidste 10 minutter kommes svampene tilbage i gryden sammen med hakket persille.

Sennepsmagen vil nu være meget dæmpet og fyldig da varmen har fjernet den stærke sennepsmag.
Smag til med frisk sennep og derefter må retten ikke koge mere.

Pasta:
Bland æg, salt og olie med melet, og ælt godt igennem.
Læg til side en times tid.
Rul den tyndt ud med en kagerulle.
Du skal helst rulle så du har en aflang dej (del den i flere portioner så du har plads på køkkenbordet)
Kom mel på og fold på langs, skær derefter brede strimler af pastaen.
Lad den tørre lidt på et rent viskestykke.
Kog pastaen i saltet vand i 1-2 minutter.

Se evt. mere om pasta her :

Hjemmelavet pasta

Anret:
Kom straks efter kogning pastaen på en tallerken og vend pastaen med lidt sovs så den ikke klistre.
Kom derefter et stykke kød og sovs oven på.
Drys med persile.

Alternativ kanin med sennepssauce kan du se her :

Kanin med sennepssauce og cognac kastanjer

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Kanin i sennepssauce med hjemmelavet pappardelle (lavet uden pastamaskine)

  1. Gastromad says:

    Lækker ret. Jeg har for nylig selv købt en dansk aflevet, hvor en af retterne også bliver den traditionelle.
    /Søren

  2. TildeMa(d) says:

    Mums- det ser vel nok lækkert ud, men ja kanin kan være svært at skaffe i Danmark. Jeg ved at man i Århus kan købe kanin i Salling Super.

  3. Piskeriset says:

    Det ser uforskammet lækkert ud! Jeg synes, det er svært at skaffe kanin, så det var godt at se tippet til, hvor man kan købe det :-)

  4. Jakob says:

    Hej, hvor har du fundet dit kanin kød henne? :)