Leverpostej – med ansjoser og allehånde

Når man laver sin egen leverpostej ved man hvad der er kommet i, og man kan ændre sammensætningen så den lige er som man godt kan lide en.
Endelig kan man eksperimenterer lidt og det er altid sjovt

I denne postej kommer jeg lidt hakket svinekød i, det kan man udelade, men jeg synes det giver en bedre konsistens til postejen.
Men selvfølgelig må der ikke komme for meget hakket kød i så er det nærmest en patè.

Ansjoser er der mange der er lidt bange for.
Men de giver en sær anden salt smag (UMAMI) end bare at bruge salt og så er det som om den giver en ekstra smags nuance.
Men de smelter helt og det kommer ikke til at smage af fisk, hvis det er det man er bange for…..

4 postejer
500 gram lever – finthakket – få evt. din slagter til at hakke
300 gram spæk – grofthakket – få evt din slagter til at hakke
150-200 gram hakket flæskekød 8-12% fedt
1/2 tsk Peber
et knivspids allehånde
1 tsk salt
4-5 ansjoser (kan udelades – men man bør prøve) 
1 fin revet løg
2 æg
Opbagning : 25 gram smør/25 gram mel/mælk

Lav en opbagning som en almindelig bechalmelsovs.
Altså smelt smør og pisk mel ud i smørret. Spæd stille og roligt med mælk indtil du har en tyk hvid sovs.

Kom det hakkede spæk i og kog stille og roligt i 10 minutter til spækket er smeltet.

Kom nu løg, kryderrier, lever, ansjoser og kød i og pisk så det er fordelt.
Kog et par minutter.
Kom æg i og rør igennem.

Det skal nu have en konsistens som grød.
Kom det i forme og stil dem i vandbad, vand ca. halvt op.
Sæt i ovn ved 180 grader i ca. 1 time.
Brug evt. stegetermometer og end op i en kernetenperatur på 85 grader.
Skal de varmes op på et senere tidspunkt kan du stoppe ved 80 grader.

Hvis du vil kan de også fryses før du bager dem.
Så kan du tage dem direkte fra fryser og bag dem på samme måde, men regn med en forlænget bagetid på ca. 10%.

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie and tagged . Bookmark the permalink.

9 Responses to Leverpostej – med ansjoser og allehånde

  1. Irina Harrit says:

    Hejsa, – dette er jo ganske enkelt paradis for mad freaks som mig! En meget stor hat af for dig Erland, for det stykke arbejde du yder, for at os andre “dødelige” kan udvide legestuen! Vil gerne komme med et forslag til en mere fedt fattig postej, dog skal det pointeres at jeg på ingen måde er fedt forskrækket. Men den er et hit hver gang, og hvis kan skære ned på fedtet nogle steder, er der jo frit slag andre steder….. Du ved, i føle kvinde logik, hvis jeg har sparet, så kan jeg jo godt lige købe den her også :-)

    Postejen er baseret på kyllingelever, kan også tilsættes andelever.

    1 pk kyllingelever blendes
    1/2 pk champignon, fint hakket
    2 hk rødløg
    1-2 hakkede fed hvidløg
    2 piskede æg
    1 stor spiseskefuld syltede, rosa pebre (hele korn)
    Chili, salt peber

    Det hele røres sammen, hældes på forme og bages i vandbad ved 180 grader i minimum 45 min.

    • Erland says:

      Tak for opskrift, den skal afprøves, ikke så meget for fedt indhold men jeg kan rigtig godt lide kylling lever 😉

      /Erland

    • Irina Harrit says:

      Hej Erland. – en MEGET vigtigt ting jeg glemte at tilføje i min opskrift er, 2 – 3 spsk andefedt!!! – Ellers bliver det jo slet ikke rigtigt. Undskyld

    • Erland says:

      TAK – også hvis der er andre der vil lave din opskrift – og andefedt er altid godt :-)
      /Erland

  2. GASTROmad says:

    Er det Jetpack by WordPress.com version 2.1.2?

  3. GASTROmad says:

    Gode billeder og modigt af dig, at du viser processen :-). Jeg bager ikke mine leverpostejer i vandbad, men kender du forskellen.
    Ps. Du har fået nyt kommentar plugin. Hvad hedder den?

    • Erland says:

      Jeg tror det er for den ikke skal blive stegt på siderne og få en skorpe.
      Det er jetpack for wordpres jeg har lagt på, den skal du have gratis og super til mange ting, læs og download 😉

      Erland