Fasanragù med makaroni

Jeg vil anmelde bogen “Jagten på den gode smag” af Carsten Kyster og Columbus Leth.
For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Jeg laver 3 af opskrifterne på denne side og afslutter med selve anmeldelsen. Dette er no. 1 af 3

Fasanragú med rodfrugter, timian, vin og makaroni.

Fasan og makaroni har jeg ikke prøvet før, forbinder altid fasan med en solid sovs og kartoffelmos eller som paté.
Men det lyder da spændende.

4 personer
1 Fasan
1 løg
1 persillerod
2 gulerødder
2 fed hvidløg
6 laurbærblade
1/2 bundt timian
4 dl hvidvin
1/4 l piskefløde
400 g makaroni
50 g parmesan
 

Brun fasan og groft snittede grøntsagerne godt i en gryde og kom derefter timian og vinen på.
Kog i ca. 10 minutter og kom så fløden på.
Kog yderligere 45 minutter under låg.

Tag fasanen op og pil kødet fra.
Sigt væsken/sovsen og kasser timian og laurbær blade.
Kør kødet i en foodprocessor sammen med grøntsagerne til en grov patè.
Varm det hakkede kød op med noget af sovsen.

Kog makaronien og bland med fasanragùen.
Drys med parmesan og lidt timian.

Bemærkninger.
Jeg lavede den også med en gråand jeg havde i fryseren. Det var mindst lige så godt.
En god måde at lave anderledes vildt på. Hvis man kender en jæger får man oftest meget vildt i fryseren og kan ikke overskue at lave vildt en onsdag efter arbejde.
Denne ret kræver ikke andet end ca. 1 time og meget lidt arbejde.
Det smager rigtig godt af vildt. Jeg er ikke den store makaroni fan, så jeg brugte spaghetti da jeg lavede den anden gang – og så kan man igen suge pastaen op istedet for at suge på en hul makaroni..
Men alt i alt en ret som er let at lave og har en god kraftig smag der kalder på en god kraftig Italiensk rødvin eller en mørk øl.

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting. Bookmark the permalink.

Comments are closed.