Oksetyksteg med dampet spidskål og blåskimmelsauce

Få slagteren til at finde et par tykke oksetykstegsbøffer, velhængte og møre.

Sommerspidskål med smør, nye kartofler og så en fed sauce til.
Let at lave og det smager altså godt.

2 personer
2 oksetykstegbøffer
1 lille spidskål
smør
1 citron
1 skalotteløg
Nye kartofler
1/4 piskefløde
Blue chese

Spisdkål: Skær den i meget tynde strimler. Smid stokken ud.
Damp strimlerne få minutter i et par skefulde vand.
Når de er dampet tages gryden af blusset og kålen vendes med en god klat smør.

Sovs: Et finthakket løg steges blankt i smør uden at atge farve. Kom så fløden i og kog stille og roligt
til sovsen tykner lidt. Smag til med blue cheese, citronsaft, salt og peber.

Kartoflerne koges al dente.

Bøfferne skal have stuetemperatur før de skal tilberedes. Kom salt og peber på og steg dem i smør.
Efter de er færdigstegte skal de hvile 5 minutter. Kom igen salt og peber på.

Anret som på billedet.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Oksetyksteg med dampet spidskål og blåskimmelsauce

  1. Anne says:

    Årh, hvor ser det alt for nemt og fristende ud. Der er intet match som oksesteg og bluecheese.

    – Anne