Kæmperejer i beignetdej med stærk chilisauce

No.22 hos vor lokale kinagrill. Men let at lave selv. Og så er der mere knald på chilien her.

2 personer
12 rå kæmperejer (ikke dem der er forkogt, men gerne frosne)
Peberfrugter
Basmatiris
Spidskommen – stødt
Chili – et par stykker af dem der ikke er total stærke
100 g Rørsukker
Eddike (rødvinseddike, æbleeddike eller …)
1-2 fed hvidløg
100 gram mel
1 dl øl
1 æggehvide
1/3 tsk. bagepulver
Olie (til friture)

Tø rejerne op. Tag skallen af og skær lidt ned i rejen for at fjerne den sorte streng (tarmen).

Peberfrugterne:
Læg dem i ovnen under grillen. De skal gerne forkulle helt. Læg dem derfeter i en plastpose til de er afkølede.
Fjern det meste af den sorte skal, men vask dem ikke. Det gør ikke noget der kommer lidt af det sorte med, det smager godt.
Åbne peberfrugterne og fjern kerner og frøstok med hænderne.
Skær dem i tynde strimler og kom lidt olie på dem og lad dem trække en times tid, gerne meget mere.

Basmati ris: Kog som der står på posen. Før de skal serveres vendes de på en varm pande med olie og en tsk spidskommen.

Beignetdej: 100 gram mel piskes med øl til du får en tyk pandekagedej. Kom salt/peber/bagepulver i og sæt på køl en times tid.
Pisk en æggehvide og vend i dejen før du skal bruge den.

Stegning af rejerne : Dyp rejen i dejen og kom den i 180 graders varm olie. De er færdige når de er let gyldne. Dryp af på fedtsugende papir.

Chilisauce: Hak 2 chili og 1-2 fed hvidløg groft og kom dem i en gryde med 100 gram sukker og 2-3 spsk eddike og 1/2 dl vand.
Kog i 15 minutter. Lad køle lidt af og blend det groft. Smag til og juster med ekstra sukker, eddike, vand.
hvis den bliver alt for stærk kan man komme mere vand i og koge det op og justerer konsistens med maizena.
Men husk du skal ikke bruge så meget af det og risen udligner noget af skarpheden.

Anret – kom ris på en tallerken og nogle peberfrugt strimler oven på. Fordel rejerne og stænk med chilisaucen. om en skål med mere sauce på bordet.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kæmperejer i beignetdej med stærk chilisauce

  1. Gastromad says:

    En af de retter jeg har svært ved, at gå uden om :-). jeg kan godt li´du har lavet din egen chili sauce.
    /Søren

  2. Mette says:

    Pænt bliver det aldrig, men det smager jo fantastisk!!!!

    Og med dette sommervejr, så er der bare brug for trøstende comfortfood!

    Må jeg spørge hvilken friteuse, du har?

    Mange hilsner, Mette

    • Erland says:

      Hov – så ikke der var kommet indlæg – min WP giver ikke besked….
      Nej ikke pænt men godt og fedt.
      Jeg bruger en Melissa som jeg købte i Netto for 100 kr – bare fordi så har jeg bedre tid til at finde den rigtige.
      Jeg bruger nogle gange en gryde – men den skal passes og når man smider noget vådt (ex.skyllet persille) bruser det meget og jeg er nervøs for at det en dag bruser over – har gaskomfur og kan levende forestille mig hvad der ville ske.

      /Erland