Rygeostsalat og Hønsesalat

Disse to opskrifter er ikke de
mest fedtfattige.
Hvis du ønsker en mere fedtfattig version kan du skære end på mayonnaise og erstatte med fromage frais.
Men her går vi all in.

Her er opskriften på den hjemmerørte mayonnaise, hvis du vil bruge det.

Mayonnaise:
2 past. æggeblommer
1 tsk dijon sennep
1 tsk hvidvins eddike (eller æble eddike)
salt/peber
Smagløs olie (ikke olivenolie)

Kom alle ingredienser (ikke olien) i en skål.
Pisk olien i. I begyndelsen dråbe for dråbe, senere i en tynd stråle mens der piskes hele tiden.
Stop når den har den konsistens du gerne vil have din mayo.
Smag til.

RYGEOSTSALAT:

1 dl mayonnaise
1 dl 18% creme fraise
400 gram sødmælks rygeost
Sennep
Radiser
Purløg

Pisk rygeosten lind og bland mayonnaise og creme fraice i.
Smag til med salt/peber og sennep.
Snit radisser og purløg fint og bland i massen. Gem lidt til pynt.

Hønsesalat:
400 gram kyllinge bryst
1 glas asparges
250 gram champignon
1,5 dl 18 % Creme fraice
1,5 dl Mayonaise
Citron
salt og peber

Kog fileterne ca 30 minutter til de er gennemkogte men ikke tørre.
Køl dem af og skær dem i små tern

Rens champignon og skær dem i tynde skiver. Steg dem møre og afkøl dem.

Bland cremefarice og mayonnaise.

Kom kyllingetern og champignon i sammen med asparges som er skåret i 2 cm lange stykker.

Smag til med salt og peber samt citrosaft.

Her bruger jeg kyllinge bryst, men man kan sagtens bruge en hel kylling eller en høne.
Hel kylling skal koge mellem 45 minutter til en time.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.