FJORDREJER !


Så kom fjordrejerne. Som navnet på min side antyder synes jeg specielt godt om disse små luksus rejer.
Jeg må dog sige at jeg ikke synes om at pille dem. Der skal pilles mange hvis man skal have ret mange gæster.

Jeg vil mene at man skal gå efter de friske og levende rejer. Hvis de købes kogt rissikerer man ofte at de er overkogt.
Ud over at en korrekt kogt frisk reje er en dejlig oplevelse, så er de også letere at pille end en overkogt reje fra dagen før.

4 personer (eller 2 hvis det skal være rigtig luksus)
500 gram friske rejer
Frisee salat
Mayonnaise (gerne hjemmerørt)
Dild
Citron
Rugbrød (eller hvidt brød)


Kog 3 liter vand med 2 spsk salt og 2 spsk sukker.
Når det koger kommes rejerne i. Når det så koger igen (efter 2-3 minutter) så er rejerne færdigkogte.
Hæld dem i et dørslag og skyl med koldt vand.
Pil dem. ( HUSK at gemme skalllerne i fryseren til en fjordrejebisque)

Rejen pilles for mig lettest sådan her :
1. Tag med venstre tommel og pegefinger om hovedet. Bugen vender opad.
2. Klem let om halen så den smutter af.
3. Træk resten af skallen af. (træk ligesom rundt om kroppen)
4. Klem med venstre hånd om hovedet samtidig med rejekødet trækkes af.

Fortsæt således de næste par hundrede rejer. (Kunsten består i IKKE at spise halvdelen mens man piller)

Skær rugbrødet tyndt og rist det i ovnen ved 190 grader ca. 10 minutter.

Mayonnaise:
2 past. æggeblommer
1 tsk dijon sennep
1 tsk hvidvins eddike (eller æble eddike)
salt/peber
Smagløs olie (ikke olivenolie)

Kom alle ingredienser (ikke olien) i en skål.
Pisk olien i. I begyndelsen dråbe for dråbe, senere i en tynd stråle mens der piskes hele tiden.
Stop når den har den konsistens du gerne vil have din mayo.
Smag til.

Salaten vendes i lidt olie/eddike. Husk salt og peber.

Kom salaten på brødet og drys rundhåndet med rejer. Kom mayonnaisen over og pynt med dild.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to FJORDREJER !

  1. Fjordrejer er nu helt fantastiske men som du selv nævner, så er det et (træls) pillearbejde.

    Jeg så faktisk de første fjordrejer ved fiskemanden i starten af marts og har endnu ikke fået nogle endnu.. Det må jeg vist hellere snart får gjort noget ved 😉

  2. Jesper says:

    Ahh Fjordrejer, lad os håbe der er nok af dem.
    Du har ret i de tager tid at pille, man kan også Fritere dem, drys dem med flagesalt og spise dem hele med bobler 😉

    Tænk engang at jeg købte dem hjem Håndpillede fra Tyskland til 160/kg + moms.. Det ikke verdens bedste Timeløn :-(

  3. åh ja :-)

    Fjordrejer, så er det sæson. Det er en gudespise som jeg også nyder hver eneste gang sæsonen kommer. Lad os håbe den er dejlig lang..

    Det værste er jo helt klart pilleriet, men sådan et godt stykke brød med smør, lidt salat og så bare masser af fjordrejer, det smager jo fantastisk.

    Bedste Hilsner
    Søren

    • Gumle says:

      Gudespise er nok ikke ved siden af :-)

      Sæson vare er dejligt, at kunne få f.eks. jordbær året rundt gør det ligesom lidt ligegyldigt.
      /Erland

  4. Mette says:

    Mums med mums på!