Brændt bonsai træ med laks


 
Vi skulle have nogle fra blomsterbranchen på besøg, så synes jeg det ville være sjovt med noget der lugtede lidt af blomster uden at blive for pusse nusset :-)
Så her har jeg lavet et ”brændt træ” af Grissini med Kuro pulver (kan købes i politikkens net shop).
Det sorte pulver kan erstattes med f.eks. blæksprutte blæk eller sort bolsje farve.

 
Sorte træer (grissini) ca.8 stk (gang selv op hvis du vil lave større portion) :
¼ dl olivenolie, ½ dl mælk, 2,5 gram gær, 6 gram salt, 100 g mel (gerne italiensk 00)
Sort farve – her Kuro pulver 7,5 gram
 
Kom olie, salt og gær i fingervarm mælk. Bland kulstøv og mel og tilsæt mælkeblanding lidt af gangen.
Ælt dejen og lad den hvile en time hvorefter den æltes igennem igen.
Form nu dejen til små træer og bag dem ca. 15 minutter ved 200 grader.
Lav en ekstra lille pind som du kan tage ud og tjekke om den er bagt – det er altså svært at se om de får for meget da de er kulsorte.
 
Resten :
 
På tallerken har jeg lagt et par hvide strandsten for at holde på træet – pas på at meget sultne gæster ikke sætter tænderne i dem.
Laksen er røget laks i skiver og lidt lakserogn.
 
En masse tilbehør og fyld – men det kan man gør som man lyster:
 
Grøn persilleolie: Kom en dusk persille i blender med vindruekerneolie, og blend til den bliver lige nøjagtig lun – så frigives klorofyl og den får en rigtig flot grøn farve.
 
Jord: små rugbrød stykker ristet på en pande med olivenolie, afkøles og blendes i en kaffemølle. Alternativt knus i en morter.


 
Maltodexin: På nogle restauranter ser man noget pulver som ser tørt ud, men når man spiser det bliver det fint, blødt og fugtigt. Det kan være maltodexin som når det blandes med fedtstof bliver til en slags tørt pulver. Det forvandles til oprindelig tekstur igen når det kommer i forbindelse med fugt. Her har jeg brugt det til to forskellige slags ”sne”.
 
Hvid sne: olivenolie og maltodexin blandes til den får et udseende som sne. Kan selvfølgelig udelades.
Grøn sne: samme måde bare med lidt af den grønne persilleolie. Kan erstattes med finthakket persille.


 
Lidt rygeost blandet med lidt fløde, salt, peber og sat i små klatter – er rigtig godt sammen med røget laks.
Radiser skåret papir tyndt – nemmest på en mandolin ellers bare med tålmod og en lille kniv.
 
Det sorte ”snavs” er lidt sort grissini som er pulveriseret.
Så er der lidt dild, brøndkarse og et par ærter.
 
Der skal ikke serveres brød til da træet jo kan spises.
Tag dine billige knive da der altid er en der skal prøve at skære vi de to sten der holder træet :-)

Print Friendly
This entry was posted in Eksperimenter, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Brændt bonsai træ med laks

  1. Ida says:

    Hej

    Jeg har et spørgsmål til dit malto-pulver :)

    Ved du hvor man kan købe Maltodexin, altså butikker og ikke på nettet?

    Og er det du bruger, det samme som tilbydes, mange steder til sportsudøvere? Undre mig nemlig meget over den store prisforskel, afhængig af om man køber det til gastronomi eller til proteindrik. Er det i bund og grund det samme?

    Mvh Ida

    Håber du kan hjælpe.

    • Erland says:

      Hej. Jeg har ikke fundet det i nogle butikker og har selv været nød til at bestile i Tyskland.

      Ved ikke om det malto du kan købe til sport er det sdamme. Der er en der har skrevet i mit indlæg om Maltodexin at det er det samme. Men det er ikke nok det er samme indhold. det skal være extremt fint pulver for at kunne lave sne – så jeg tror du skla have fat i det rigtige texturas produkt.

      men hvis du prøver det andet vil jeg (og andre) gerne have en meldigt fra dig, der har været stor debat om dette.

      Sorry jeg ikke kunne hjælpe

      /Erland

  2. Klidmoster says:

    Fedt indlæg. Jeg er virkelig vild med det du laver :-)

    • Erland says:

      Takker :-) Efter jeg har startet bloggen op har jeg da også skulle bruge min fantasi en anelse mere.

  3. Jane says:

    Okay, det var kreativt! Godt fundet på!

    Hej fra Jane