Buddhas hånd – med vodka

Det er ikke den almindeligste frugt på danskernes indkøbsliste.

Det er en citrus frugt og bruges meget i østen. Den symboliserer lykke og velstand.

Hvad kan man bruge den til ? Man kan lave en citron marmalade, eller candiseret citrus.

Det hvide er ikke så bittert som på en almindelig citron så man kan sagtens bruge den helt. Der er dog ikke noget saft i den som en almindelig citron.

Men jeg vil nu ikke lave marmalade, bare lidt sprut.

Rens den grundigt og skær ”fingrene” på langs og læg i et glas/flaske og fyld vodka på.

Hvis du går efter en kraftigere citrus smag kan man rive de gule af og kaserer det hvide, så bliver det en mere intens smag.

Efter 10-20 dage skal frugten sigtes fra ellers bliver den bitter.

Det giver en dejlig citron vodka. Smager lidt som limoncello…… for voksne da der jo ikke er sukker i…en “Buddacello” :-)

Men du kan selvfølgelig godt komme sukker i, så du får noget der er mere likør agtigt.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Sylte ting and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Buddhas hånd – med vodka

  1. Mette says:

    Hvor er den skæg. Jeg kender den kun fra min gode ven Mathias´ altankasse :-)

    Hvor har du fundet den?

    • Erland says:

      Min kæreste arbejder ved en blomster grossist og de får mange sjove ting hjem indimellem – fik en masse forskellige frugter, bl.a. Cedrat. Ved kun den bruges til sukat – men det er ikke det jeg bruger mest af – men fristende at prøve at lave sukat…just for fun :-)

      /Erland