Hvid chokolade mousse med gult låg og yoghurt is

 

Ville lave en flot dessert som kunne laves i forvejen. Chokolade mousse er lidt ordinært, men på denne måde mener jeg den hæver sig en smule.

Er egentlig ikke så meget for gelé men her er det kun et tyndt lag. Isen er med sin syrlighed med til at give den meget søde chokolade et modspil.

Hvid chokolade mousse:

200 g hvid chokolade (hakket i mindre stykker)

3 dl fløde

1 dl sødmælk

1/2 spsk sukker

1 stang vanilje

1 æggeblomme pasteuriseret

3 blade husblas

 

Udblød husblas i en skål med koldt vand.

Pisk fløden og kom halvdelen i en gryde sammen med mælken, sukker, vanilje og æggeblomme.

Varm op under omrøring til 85 grader. Hvis det kommer over så bliver ægget til røræg – så brug dit stegetermometer.

Køl lidt af og tilsæt husblassen (klemt fri for vand) og chokoladen.

Køl til fingervarm og tilsæt resten af flødeskummet.

Fordel på tallerkner – eller alternativt kom i frysepose og sprøjt ud senere – men lidt sværere at få pænt. Men pladsen i køleskabet kan måske være lidt trang.

Her kommer mine space platers til stor gavn – men indrømmet…. ikke noget man har i alle husholdninger :-)

Stil det på køl mindst 3-4 timer. 

Appelsin gelé:

3 blade husblas

Saften fra et par appelsiner + skal 

Udblød husblas i en skål med koldt vand.

Riv skallen af og pres saften af appelsinerne ned i en gryde med sukkeret. Kog op og sigt det gennem et klæde.

Klem vandet ud af husblas og rør den i blandingen. 

Hæld den lidt afkølede blanding over den afkølede mousse, så der kommer et tyndt låg af denne gelé over.

Stil på køl igen til den skal bruges – husk den skal stå meget plant ellers kommer der meget gelé i den ene ende og ikke noget i den anden. 

Her havde jeg noget til overs – kom det i en lille form (den fra den past. æggeblomme) og skar det i små terninger efter afkøling – til ekstra pynt. 

Yoghurt IS :

½ liter Yoghurt – naturel uden frugt. Gerne sødmælks yoghurt.

1,5 dl Sukker

1,5 pasteuriseret æggehvide 

Pisk æggehviden med sukker til opløst.

Bland med yoghurt.

Kør den på en ismaskine. Den kan laves uden, ved at rører i den hver ½ time mens den fryser. Man kan også købe en god is i stedet.

Anret som på billedet.

 

 

 

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.