Sous vide æg – eller sjov med æg

Genial fødevare, hvis jeg skulle pege på èn fødevare som jeg ikke kunne undvære måtte det være ægget.

God til mogenmad, det salte køkken, det søde køkken, fyldt med vitaminer og esientielle proteiner. Så kommer det oven i købet incl. egen indpakning.

Jeg læste om dett sous vide æg, på Seattle Food Geek som drives af en fyr der hedder Scoot. Han eksperimenterer meget og er ikke bange for at gå all the way.

Jeg har lavet mange sous vide æg, men denne er nok den mest vellykkede.

Neden under laver jeg også en slags sous vide suffle.

Begge dele kan bruges på en salat. Den første kan også bruges som appetizer.

Sous vide

64 grader i 60 minutter

Æg sous vide – deep fried:

4 Æg
1 dl mel
1/2 tsk bagepulver
salt
1 æg til sammenpiskning
Rasp eller panko
Olie

Skyl forsigtigt

Tilbered ægget i vandbad ved 64 grader i 60 minutter og køl det af i lunken vand i ca. 10 minutter.

Skyl hviden forsigtigt af med vand. Skyl ikke direkte på blommen. Skrab forsigtigt med en ske for at hjælpe. Men forsigtigt.

sous vide

Mel - sammenpisket æg - rasp/panko

1 – Vend blommerne i mel med lidt bagepulver og salt

2 – Vend dem nu i sammenpisket æg

3 – Vend dem i rasp – jeg bruger japansk panko som giver en bedre panering

Varm olie op til 180 grader og paner æggene til de er gyldne.

Server straks.

SOUS VIDE SOUFFLE :


1 æg
Køkkenfilm
udstikker

Skil æggeblomme og hvider.

Pisk hviderne stive.

I en udstikker lægges køkkenfilm og det meste af hviderne komme i.

Lav et lille hulrum i midten og placer blommen.

Kom resten af hviden over og luk pakken.

Slå en knude på filmen så der ikke kan komme vand ind.

sous vide

Slå en knude på pakken

Tilbered pakken i vandbad på 68 grader i 23 minutter.

Pakken skal være helt under vand, så man skal bruge noget til at holde den under vand, men det må ikke være for tungt, prøv dig frem.

Når pakken er færdig pakkes den forsigtig op og æggemassen kommes i ovnen ved 200 grader nogle minutter til man lige aner den tager farve.

Server straks.

PS. Jeg brugte æggehvide fra halvanden æg – det var lige i overkanten. Hviden fra 1 æg er rigeligt.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Eksperimenter, Sous Vide, Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Sous vide æg – eller sjov med æg

  1. Cool! … når jeg får plads vil jeg også gerne have en sous vide koger

    • Erland says:

      Ja det er sjovt med sous vide – men man bliver afhængig.

      Der findes en mulighed hvis man ikke har meget plads. Sous vide supreme fylder meget, men vac-star har lavet en der hedder soudVideChef.
      Den er til at bruge sammen med dine almindelige gryder og fylder ikke mere end den kan ligge i skuffen.
      352*90*170 mm. (pris ca.3000)

      /Erland

  2. Ege says:

    Hej Erland

    Den med blommen er ret genialt fundet på.

    Den soufflerede hvide er fra restauranten Gresca i Barcelona.
    Det er lidt af en signatur-ret for kokken Raphael, der typisk serverer den på lidt flødestuvede grøntsager med lidt god Pata Negra.

    • Erland says:

      Hej. Ja det er en sjov lille ting.

      Kunne ikke huske hvor jeg havde set den med souffle før – takker for info.

      Pata Negra ! Sidder faktisk lige og læser det nye Gastro hvor de har en artikel om denne sortfods svine skinke – koster spidsen af en jetjager – det gad jeg godt smage :-)

      /Erland

  3. foodMAD says:

    Genialt! Tak for endnu et lækkert Sous Vide indlæg!