Ganerenser – Sphere – sød/syrlig/salt

En lille mundhapser som lige renser før næste ret.

Her en yoghurt Sphere med en skive tørret grøn oliven og en smule hindbærcoulli.

Algin er det eneste du skal bruge – og hvis du vil prøve molekylær gastronomi er dette et fint sted at starte uden det koster en bondegård – og det lykkes hver gang 😉

Sphere :

1/2 liter flaskevand med 2,5 gram Algin blandes godt og sættes på køl i nogle timer, for at al den indpiskede luft forsvinder.

I en skål hældes yoghurt og med en rund ske (f.eks. kaffeske eller måleske eller..) tages yoghurt op og vendes forsigtigt men hurtigt i overfladen af algin badet.

Der dannes straks en lille bold som skal blive i badet 30 sek – 1 minut hvor efter man flytter det til rense bad af ren flaskevand.

Se evt. lidt mere her – incl. lille video :

Yoghurt sphere – so easy

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Midt mellem retterne, Molekylært kære Watson, Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ganerenser – Sphere – sød/syrlig/salt

  1. Søren says:

    Skal absolut prøvet med youghurt.