Stjerne pynt – ala Rasmus Kofoed

 

Har tit kigget på de store stjerners retter og har ønsket at pifte min nytårsret op med lidt i samme stil.

Men en ting har jeg ikke kunnet finde ud af indtil jeg så Masterchef hvor Rasmus Kofoed løftede sløret for en enkelt ting på hans vinder menu i Bocuse d`Or 2011.

Skær dem i den størrelse du skal bruge - lidt mindre end rundstokkens diameter

Nu er det ikke sådan at bare fordi man laver denne lille pynteting så er man klar til næste års konkurrence, men du kan da imponerer svigermor lidt.

Hulkortmetoden

Det er egentlig ganske enkelt, kunsten består i at få dem frigjort efter bagning UDEN de går i stykker.

Dyb i olie og rul

Du skal bruge forårsrulledej, silikone måtte, olie og en tyk rundstok (lille kagerulle)

Start med at lægge forårsrulledej oven på hinanden – lav flere end du skal bruge.

Bag rullen og tag FORSIGTIGT den færdige rulle ud

1 Udstik med udstikkere eller tyller. Gerne forskellige størrelser.

2 Skil bladene og læg dem i olie. Lad dem dryppe af

3 Rul dem ind i silikone måtten

4 Bag rullen ved 150 grader i 20 minutter

5 Rul forsigtigt ud til du kommer til forårsrulledejen. Så skal du forsigtigt trække den af rullen.

6 Gem i lufttæt dåse. Kan gemmes et par dage uden at blive blød.

 

Det er da flot.

Kan lægges over et tyndt stykke kød, et par hummerhaler, et stykke fisk eller …..

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Stjerne pynt – ala Rasmus Kofoed

  1. Pingback: Torskerulle med Gulerodspuré - Jensens Madblog

  2. Pingback: Julefrokostretter: Fiskefilet med remoulade – Rasmus Kofoed inspireret… « Sjønne's Mad

  3. Maria says:

    Start med at lægge forårsrulledej oven på hinanden – lav flere end du skal bruge.
    Det her forstår jeg ikke helt ? kan du uddybe det?

    • Erland says:

      Måske lidt uklart :-) Men det jeg mener er at du ikke behøver stikke huller ud i hver enkelt blad forårsrulledej, men læg f.eks. 10 oven på hinanden og stik hullerne genne alle blade samtidig. Så bliver de også ens.

      På billedet “Hulkortsmetoden” kan du se to forårsrulledejplader som er helt ens – men du kan sagtens lægge 10 oven på hinanden.

      At lave flere end du skal bruge er fordi de let knækker når du tager dem ud af ovnen, min erfaring viser at der ofte går nogle i stykker i processen.

      Håber det er lidt mere klart :-) ellers skriver du bare igen

      /Erland

  4. Kim S says:

    Hej Erland!
    Kan de laves med filodej?
    Modtager snarest min vakuumpakker og fik idag min pid controller med posten :-)
    Så nu skal der snart koges sous vide!!! Kam jeg lave creme brulee med lukselv poser??

    Mvh Kim

    • Erland says:

      Jeg til tro du kan bruge filo men de bliver meget sprøde så det bliver ikke let.
      Så skal nu snart gavn mørt kød når du får gang i sous vide.

      Ja du kan godt bruge poser med luk selv. Sænk den i vand så du presser al luft ud før du lukker posen

      Erland

    • Kim S says:

      Hej Erling!
      Tak for den prompte svar!!
      Er ved at bage dem med hjemmelavet forårsrulledej…

      Mvh Kim

    • Erland says:

      Lad mig hører hvordan det bliver

      Fedt du har mod på at prøve 😉

      Erland

  5. Kim S says:

    Det er vildt imponerende!!
    Hvor mange bager du af gangen?
    Skal klart prøves!
    Tusind tak for en fantastisk blog :-))

    • Erland says:

      Selv tak :-)

      Jag lavede 1o – skulle bruge 6 men de er skrøbelige og vil alttid gerne være på den sikre side
      Men hvis du spørger om hvor mange af gangen i ovnen er svaret 2 – flere kunne jeg ikke håndterer.

      /ERland

  6. Jytte Heide says:

    Spændende ideen er gemt :-)

  7. Piskeriset says:

    Det ser meget imponerende ud – tak for tippet :-)