Fiske fond

 

½ kg ben fra hvid fisk – ex.rødspætte

1 porre, 2 tomater, 1 hvidløg, persillestængler, 1 lauerbærblad

½ flaske hvidvin

Skyl ben og blod fjernes.

Kom alt op i en gryde og hæld evt. vand i så det dækker. Men bedst hvis man kan komme så lidt vand i som muligt da det senere skal koges ned (dvs. noget af vandet væk igen).

Kog det op og begynd at fjerne det skum der dannes på overfladen. Protein med urenheder.

Lad det simre 20 minutter og sluk. Lad det stå yderligere 10 minutter inden man sigter det.

Kog nu ned til ca. 1/3 så er den klar til at blive brugt eller fryses til en anden god gang. Men ikke længere end et par måneder i fryseren.

Fond af f.eks. laks kan gå hen og blive bitter, så brug hvid fisk

Print Friendly
This entry was posted in Fond og Saucer and tagged , . Bookmark the permalink.