Vandmelon vakuum – appetizer eller mellem retterne

 

Det kaldes en ganerenser, og er en forfriskning mellem flere retter.

Denne er nok noget af det mest forfriskende man kan forestille sig.

 

Det er såre enkelt.

Man skærer en vandmelon ud i mund rette størrelser. Så moser og sigter man alle de ureelle stykker for at opsamle saften.

Kom vandmelonen i en vakuumpose sammen med lidt af saften og vakuumpak.

Umiddelbart efter kan du tage det ud af posen og serverer. Man kan også lægge det på køl nogle timer.

Væsken komme ned til vandmelonen

Det der sker er at saften koger op under vakuum og stykkerne af vandmelon åbner sig. Så vil stykkerne opsuge al væsken.

Vakuumpakket

Man kan så forsøge sig med f.eks. vodka eller andet.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Eksperimenter, Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Vandmelon vakuum – appetizer eller mellem retterne

  1. Niels says:

    Hej
    Prøvede at vakuumpakke vandmelonstykker, men røg ind i problemet, at væsken blev suget op i vakuummaskinen (og forhindrede forsegling).
    Vh.
    Niels

    • Erland says:

      Hej. Ja det var ikke så godt. Jeg bruger en kammer vakuummaskine så jeg har ikke det problem, hvis jeg da stiller posen skråt.

      Med en ordinær vakuumpakker – altså en der suger luft – er det et problem. Du kan prøve med ganske lidt væske. men en sikker metode er at fryse lidt af saften og vakkumerer det mens det er frosset.
      Men dog ikke helt det samme.

      Pas på med ikke at suge væske ind i en vakuumpakker !!

      Håber ikke du har tabt modet :-)

      /Erland

  2. Michael says:

    Vildt Flot!!!!! Må vist snart anskaffe mig en vakkum-maskine, og når man er i gang, så kan man jo lige så godt anskaffe sig en kammer-vakuum-pakker….

    • Erland says:

      Ja det var jo også det jeg tænkte :-) Men man skal altså også have plads til den, man flytter ikke lige rundt med den, vejer ca 35 kg.

      Men en lille VacStar vejer ca det halve og pakke lige så godt. Er dog lidt smallere

      /Erland

  3. Martin Ø.V. says:

    Godt at se at du får brugt din vakuumpakker 😀
    Kan varmt anbefale at vakuumpakke vandmelon med en go’ appelsinjuice – gerne friskpresset. Og så lige lidt rigtig go’ olivenolie udover inden servering.. Super lækker mellemret :)

  4. Ege says:

    Det er godt nok lidt vildt at have en kammer pakker som privat, men på den gode måde.

    Har nogen prøvet om man kan pakke med væsker ved at bruge bokse, som man suger luften ud af? Det kan naturligvis ikke bruges til Sous Vide, men måske som her til en vandmelon.

    • Erland says:

      Ja jeg har en forstående kæreste :-)

      Jeg har tænkt på det med beholderen. de kan købes for under 100 kr og en håndpumpe for det samme. Det er også en god måde at få luftbobler ud af væske som f.eks. når du laver molekylær gastronomi

      /Erland

  5. Matias says:

    Hvad med at kombinere en given frugt med en anden væske?? Eftersom du har en kammervakuumpakker vil jeg lade dig om forsøget.. 😉

    • Erland says:

      Det skal jeg nok – kan slet ikke lade være. Tror hun er lidt irriteret over at alt bliver vakuumpakket i øjeblikket :-)

      /Erland

  6. Matias says:

    Super lækkert ser det ud! Ideen må også kunne overføres til desserternes verden!

    Desværre har jeg ikke så fin en vakuumpakker som dig! Tror jeg får svært ved vakuumpakke når der er så meget væske i posen, desværre :(

    • Erland says:

      Ja måske – jeg må lave nogle flere forsøg :-)

      Men jeg var også bare i lege humør :-)

      /Erland

  7. Michael says:

    Den bliver da noget mere appetitlig at se på. Er det ikke et problem med væsker og vakuumpakkere ?

    • Erland says:

      Jo det er et problem med almindelige vakuumpakkere. Jeg bruger en kammervakuumpakker. Der er væske ikke noget problem.

      /Erland