Hokkaido suppe med bacon og nødder

 

Jeg havde en halv hokkaido liggende, det ville jo være en forbrydelse ikke at bruge den. Så en lille forret til 2 kan der da blive til. 

2 personer
½ Hokkaido
3dl kyllingefond
1 dl fløde
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
En anelse chili
Persille
Valnødder
Bacon – Koldrøget BACON

  

Suppen:
Tag kerner ud af hokkaidoen og skær skrællen af.
Skær den i små tern.
I en gryde steges finthakket skalotteløg og hvidløg nogle minutter uden at tage farve.
Kom hokkaidoen op i og dæk med kyllingefond. Kog til de er møre.
Blend græskaren og spæd med fonden. Passer det gennem en finmasket sigte.
Juster med fløde. 

 

Bacon – nødder:
Jeg er så heldig at naboens valnøddetræ taber en god del valnødder lige i min baghave.
Så friske valnødder hakkes groft og ristes sammen med meget finthakket bacon på en pande.
Hældes i et kaffefilter hvor det meste fedt bliver sorteret fra.
Når det er koldt blendes det til halvfint pulver. 

Bacon-nødde mix

Smale retten:
VARM tallerken med suppe. Kom en stribe hakket persille på og en stribe bacon/nødde mix. Lyder lidt som narko og er mindst lige så vanedannende. 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hokkaido suppe med bacon og nødder

  1. Wow, ser bare super lækkert og delikat ud :)

    Hilsen

    Henning
    http://www.mobilreparationer.dk/

  2. Nicolai says:

    Lyder sku helt fantastisk :) den bacon du bruger, hvordan finthakker du den? Gør det det nemmere når det er røget?

    • Erland says:

      Hej

      Jeg steger det så det bliver sprødt og så får den en tur i en lille blender til det er fint men ikke helt pulver.

      Du kan bruge al slags bacon eller evt. også noget stegt parmaskinke :-) Luksus
      Hjemmerygning er bare for smagens skyld, noget af det man køber er ikke røget men får bare noget røg penslet på – sikkert noget med et E-nummer
      Har intet med konsistensen at gøre
      /Erland