Filetering af laks

 

Hvis du har adgang til at få hele friske laks er det godt at vide hvordan du skal skære fileter af den.

Laksen er noget lettere at fileterer end torsk. I princippet skærer man ind ved hovedet og skærer mod halen.

Her viser jeg det med en frossen laks. Jeg synes personligt det er meget lettere med en frisk fisk og så frys fileterne efterfølgende. Men denne fik jeg af min nevø, friskfanget og frosset.

Start med at skære ind ved hovedet ned til rygraden – men ikke gennem.

Vend kniven og skær mod halen

Vend kniven og skær i store bevægelser mod halen, hold hele tiden kniven ind til rygraden. Hold lidt op i bugen for at komme til.

Skær helt inde ved rygraden

Dette gør du på begge sider og står nu med to flotte fileter og et skrog som du kasserer. Laks er ikke godt at koge fond på.

her kan ikke kommes tættere - men der sidder stadig noget - måske til en tatar

Nu skal vi have bugbenene skåret væk. Skær også lidt af det nederste kød ved bugen fra.

Bugben skæres af

Der efter nerve ben som kan mærkes ved at stryge en finger fra hoved mod hale. De fjernes lettest med et pincet.

 

Soigner fisken hele vejen rundt.

Print Friendly
This entry was posted in Ting og sager and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.