Kartoffelcreme med trøffel

En forrret eller appetizer. Kun kartoffelmos….kan man det. Man kan da prøve.

Fik noget der ligner på Michelin restauranten http://www.kokkeriet.dk/ for et par år siden, erindringen siger mig i hvert fald at det var noget i denne retning. men selvfølgelig med hvid frisk trøffel :-)

Det er en kartoffelmos, men kalder det en creme da forskellen ligger i at der er så meget smør og fløde i.

Det sorte guld

Den absolutte mest USUNDE måde at serverer kartofler på.

Har købt nogle konserverede trøfler ved  http://troeffelhuset.dk/ som skal prøves.

Konserveret trøffel

2 personer
1 stor eller 2 små bagekartofler
MEGET smør
Fløde
Trøffelolie
Trøfler – helst de friske men alternativt kan konserverede sagtens bruges

 

Bag kartoflerne. Kom dem i sølvpapir og kom dem i ovnen til de er møre. 1 time til 1 ½ time.

Tag kartoffelkødet ud med en ske. Mos det grundigt, i denne mos vil vi ikke have klumper.

Kom lige så meget smør i som der er kartoffel, altså 200 gram kartoffel og 200 gram smør.

Pisk sammen og juster med fløde. Smag til med salt og peber.

Den konserverede trøffel smager godt men ikke så markant. Så derfor laver jeg det berømte/berygtede kokek triks, jeg kommer trøffelolie i for at smagen af trøffel bliver mere gennemtrængende. Olien kommes i mosen – smag til for der skal altså ikke meget olie i for at smagen af trøffel trænger igennem.

Hvis muligt så køb friske trøfler. Både smagen og udseende er bedre. Men hvis du ikke kan, så snyd ikke dig selv for denne smagsoplevelse, køb bare den konserverede og lidt trøffelolie.

Anret:

Kom mosen i en dyb tallerken og høvl trøffel over og server.

Bemærkning:

Til tvivlere: kan sagtens gå som apetizer, smager så englene synger.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kartoffelcreme med trøffel

  1. Se det der er rigtig kartoffelmos … 50/50 på kartoffel og smør er måske ikke det sundeste, men klart det bedste :-)

  2. Sjønne says:

    En herre-appetizer må man sige!

    Der mangler bare bacon og lidt løg, så er der gourmet- “brændende kærlighed” 😉

    • Erland says:

      Sjovt du skriver det – for det var også under overvejelse – men var bange for at trøflerne blev svage i forhold til bacon :-) Ja man kan lave mange bekymringer for sig selv – men mad er ikke for sjov :-)

      /Erland