Jeg synes de agurker man køber er fine sprøde, men smagen er lidt udvandet og til tider mere sød end sur. Så hvad gør man så ? Man laver sine egne. Det har jeg gjort i mange år, nogle gange med mindre held og bløde agurker til følge.
Der findes rigtig mange måder at sylte sine drueagurker på, måden herunder virker for mig.
Sylt mange for alle der smager vil gerne have et glas med hjem
VIGTIGT : Jeg sylter her 8 kg – men laver opskriften pr. kg, så kan man selv gange op
1 kg drueagurker 150 gram salt pr liter vand (ca.) Lager eddike så det dækker – omkring 1 liter Lager lagen : 5-600 gram sukker pr. liter alt efter hvor sur du vil have det – smag bare på eddiken, skal være sur/sød Ca. 1 l Eddike – evt. en økologisk 1 tsk Sennepskorn 10 peberkorn Lidt tørret chili for at give lidt kant 3 Dildkroner Skalotteløg i skiver evt. atamon1.dag
Vask agurkerne. Skær enderne af og prik dem med en gaffel
Kom dem i en spand eller lignende og kom salt på. Hæld vand i så det dækker.
Rør rundt med hånden så du får saltet opløst. Læg en tallerken på for at agurkerne bliver under vandet.
Sæt det køligt 24 timer
2.dag
Hæld saltvandet fra agurkerne og skyl dem. Lad dem dryppe godt af.
Kog eddiken op og hæld over. Dæk igen med tallerkener.
Sæt køligt 24 timer
3.dag
Hæld eddiken fra agurkerne og op i en gryde og kog op.
Hæld på agurkerne igen.
Sæt køligt i 12-24 timer
4.dag
Tag agurkerne op af eddiken og kasser eddiken. Kom agurkerne på vaskede glas evt. skyllet i Atamon eller spiritus (vodka).
De største kan evt. skæres i tykke skiver.
Skær skalotteløg i ringe og kom mellem lagene.
Kog eddike op med sukker, krydderier og dildkroner. Kom evt. Atamon i efter det har kogt.
Hæld over agurkerne i glassene og luk straks lågene.
Lad dem køle af og sæt dem køligt.
Bemærkninger:
Lad dem stå mindst 1 måned før du bruger af dem.
Hvis du er bange for de bliver for stærke med de mange peberkorn, sennepskorn og chili, kan man komme dem i en lille stofpose og fjerne stofposen efter en måned.
Ulempen ved denne opskrift er selvfølgelig det spild der er ved at kasserer den første portion eddike, men synes den udvanding der sker i den proces gør at det endelige produkt bliver lige det bedre.
Hvis man så bruger alm. Lager eddike i første del og så en økologisk i den sidste bliver det perfekt.
Atamon eller ej. Jeg bruger meget lidt Atamon fordi jeg ikke har plads i køleskab og så står glassene ikke helt perfekt koldt. Så i stedet for at miste en masse glas drueagurker bruger jeg lidt Atamon.
Husk under alle omstændigheder at når du tager en agurk op – så er det med en ren gaffel ikke med fingrene eller den gaffel der lige har været i leverpostejen.
Jeg ynder at komme tørret dild i også. Det ligger sig på overfladen og når du tage en agurk op kommer der en masse dild på agurken, det smager godt.
Nogle bruger at komme et stykke peberrod i, frem for chili –en smags sag.
Kære Ven – det klær ikke din kommentar4 at du bruger “ligge” i stedet for “lægge “- det er lidt som medmad- det skal ligge til højre benet når du skyder det af –
Glæder mig nu, har lige sat mine Drueagurker på glas, der er brugt rå Chilli 3 små stykker til hver glas, derudover er der kommet en sjat Vodka i inden Eddikelagen blev hældt over, håber og tror at Agurkerne holder længere
Vil lave en feedback når der tages “hul” på 1. glas
MKH villyhund@gmail.com
Det skal nok blive godt – jeg tror de sagtens kan holde op til 1 år – hvis glassene er godt skyllet i vodka
Nu har jeg syltet drueagurker. Men jeg synes de øverste flyder lidt i lagen og er altså ikke helt dækkede. Synker de ned over tid, eller skal de presses ned under lagen med noget der kan holde dem der?
Tak for hjælpen
Jeg gør ikke noget for at presse den med. Men når jeg tager af den tager jeg altid nogle af dem der har været helt dækket, men der er ikke meget forskel. Og de holder også fint.
Pingback: Stroemberg.dk | Syltede agurker
Er sprunget ud i syltningens mysterier og har lige et spørgsmål vedr. opskriften på syltede drueagurker. Du nævner at du skiftet eddiken ud til sidst og kasserer den oprindelige eddikelage. Mit spørgsmål går på om du bruger sukker i begge lager eller kun i den sidste? Glæder mig til det endelige resultat. På forhånd tak for inspiration til syltning, måske jeg skulle gøre forsøget med asier også. Mvh. Gert
Dejligt at høre – det smager mange gange bedre end dem du køber. Og så kan du lave dem så sure eller søde som du ønsker.
Jag har lige rettet i opskriften – kan godt se at jeg ikke skrev så det var helt forståeligt.
Men på 4.dagen har jeg tilføjet sukker.
Der skal kun sukker i det sidste hold eddike – grunden til det andet kasseres er at der trækker vand ud i eddiken og dermed gør den tynd.
På den måde jeg har beskrevet får jeg den mest sprøde agurk.
Håber du oplever det samme – så bliver man hooked og det bliver noget man gør år efter år.
Prøv også rødbeder og rødkål !
Held og lykke
/Erland
God opskrift, har lige sat 5 kg færdige tilside, jeg tilsatte dog osse frisk dild og stængler. Min endelige lage er æbleeddike med et lille pift sherryeddike, det har jeg prøvet før med stor succes. Og ups, købte lige 5 kg til ved envejsidebod i dag og et par asier. Har du et godt forslag til syltede asier, Erland? Tak for en god webside!
Tak
Godt at se andre også sylter og ikke springer over og køber.
jeg har brugt denne opskrift til asier – men nogle gange synes jeg de bliver knap så sprøde – husk de skal køles helt af før glas/krukker lukkes .
Opskrift :
5 kg asier
Lage
2 1/2 liter eddike
1 kg sukker
skalotteløg ca. 500 gram
5 dildskærme
3 tsk peber
3 tsk sennepsfrø
evt. atamon – eller vodka
Skræl asierne, flæk dem og tag kerner ud.
Læk dem i en spand/krukke lagvis med lidt salt på hvert lag.
Hæld kogende vcand over og lad dem stå 12-16 timer.
Hæld vandet fra og tør asierne i et viskestykke.
Krukker skylles med atamon eller vodka.
Læg nu asierne i krukkerne .
Lagen koges af eddike og sukker sammen med de skrællede løg , peber og sennepsfrø.
Kom evt. atamon i efter gryden ar taget af blusset – det mister virkning hvis det koges med.
Kom dild skærme til asierne og hæld lagen over.
Kom evt. en underkop ovenpå så asierne er sikkert under lagen. Luk låg på efter de er afkølet.
Pingback: Syltede drueagurker | Madbevægelsen -- danske madblogs