Landkylling roulade med svampe og ovntomater

God saftig kød fyldt landkylling med svampe og sprøde ovn kartofler og en god velotè. det går man da ikke helt forkert i byen med.

2 personer

1 landkylling ( over og under lår i fryseren til en anden dag)
3 bagekartofler
200 gram Forskellige svampe
Krydderurter – her er brugt timian, rosmarin, salvie og estragon
Tomater på stilk
Skalotteløg
Persilleolie – se link herunder
Evt. purløg som pynt
Fond – løg, laurbærblad, 1 gulerod, persille stilke, 5 peberkorn, og hvad du har af grøntsager.

PERSILLE olie

Start med at skære kyllingen ud. Se evt. her : Partering af kylling – 8 dele

Brug lårene en anden dag. Vingerne er der ikke meget kød på, dem bruger vi sammen med kroget i fonden.

Landkylling

Fond:

Læg skrog og alle de andre ingredienser i en gryde, pres godt ned så vi skla bruge så lidt vand som muligt for at dække. Brug koldt vand, kog det op og skum af. Lad det simre mindst 1 time.

Hæld væsken gennem en fin sigte og kog ned til ca. 2 dl.

Kartofler og svampe

 Sovs – Velotè:

Kom ca. 25 gram smør i en gryde og smelt langsomt, pisk 1 spsk. mel i og lad det stege blidt i et par minutter. Hæld ¾ af den varme fond i under kraftig pikning. Juster med mere fond hvis den er for tyk.

Smag til med salt/peber.

Tomater åbnet - Gastrik, salt og olivenolie

Kylling:

Læg brysterne med skindsiden nedad og læg en frysepose oven på. Slå med en kasserolle til brystet er tyndt og lige tykt over det hele.

Steg et finthakket skalotteløg og snittede svampe sammen med krydderurterne. Når det er stegt hakkes det endnu finere.

Læg de to bryster på et stykke film så de overlapper lidt og kom svampe mix på midten.

Rul nu sammen så svampene forbliver i midten. Stram filmen så du til sidst står men en kylling rulle som er fast at mærke på.

Kog den i stille og roligt i 20-25 minutter. Tag den ud af filmen og steg den på en pande til den har fået farve over det hele.

Rullet med svampe inderst inde og klar til gryden

Kartofler:

Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i både. For kog dem 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og rør lidt rundt i dem med hånden. Det skulle gerne fremprovokerer at de får en ujævn overflade som skal sikre de bliver fine sprøde. Kom olivenolie over og bland det så alle kartofler er dækkede.

Kom dem i ovn ved 225 grader varmluft til de er fine gyldne og sprøde.

Salt umiddelbart før servering med groft salt og meget af det.

Tomater:

Tag stilken med tomaterne og skær dem med en kniv og åbne dem med fingrene.

Kom lidt olivenolie på og drys med salt og sukker.

Jeg kommer lidt gastrik på istedet for sukker – se her : Gastrik – gastrique – agrodulce

Kom i ovnen ved 190 grader og lad dem blive inde sammen med kartoflerne ved de 225 garder.

Hold øje med dem, de skal ikke blive sorte.

Anret:

Skær en tyk skive af kylling rullen. Kom kartofler og tomater ved.

Kom sovs på og pynt med persilleolien og purløg.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.