PERSILLE olie

Persille – dild – basilikum etc.

Et godt tips som kan løfte mange retter både mht. smag og look, er en grøn olie.

Det er ganske let men der er lige en eller to ting som er gode at vide.

Man tager en stor dusk persille, basilikum, dild eller andet. Dyp dem ganske kort i kogende vand.

Så kommer man det i en blender og starter blenderen.

Så kommer men en smags løs olie (ex. raps) i mens den kører. Der skal ret meget i før blenderen kan blende alle krydderurterne.

VIGTIGT – så skal blenderen kører 6-8 minutter. Den skal blive lun, der skal næsten stå lidt damp op når du er færdig.

Dette er vigtigt for at få smagen frem, få det findelt så det kan sigtes og for at få klorofyl frem (klorofyl er det grønne i planterne)

Så sigter du det gennem et klæde, viskestykke eller kaffefilter.

Det grønne klare olie sættes på køl.

Det der er i filteret kan man også bruge som pynt i retter – over en fisk, som en slags pesto etc.

Du vil se mange eksempler på brugen af disse olier på mine sider.

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.