Mælkepocheret torsk med kartoffelscones

Kartoffel og torsk. Men jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle få disse to ting til at spille sammen. Havde leget med tanken om en kartoffelmos som bund og en torsk oven på og så i ovnen.

Men så kom jeg i tanke om at jeg engang havde lavet kartoffelscones – det var oplagt til denne ret.

2 personer
2 små torske fileter – 150 gram til denne lille forret
½ liter Let mælk
Persilleolie PERSILLE olie
Dild
50 gram stenbiderrogn
150 gram bagekartofler
Ca. 150 gram hvedemel
1 æg
3 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
25 gram smør
En slat mælk (1-2 spsk.)

 

Kartoffelscones:

Bag kartoflerne i sølvpapir i ovnen til de er meget møre – ca. 1 ½ time ved 190 grader

Fjern skindet og mos kartoflerne.

Kom bagepulver og salt i melet. Smuldrer smørret i melet. Kom kartoffelmosen i sammen med halvdelen af ægget og mælken.

Samle dejen og kom evt. mere mel i. Den skal hænge sammen uden at være helt klisteret. Men ej heller tør som en almindelig dej.

Bank den ud med hånden på mel drysset bord så den er ca. 4 cm høj. Udstik små cirkler på ca. 4 cm og sæt på en bageplade med bagepapir.

Pensle med resten af ægget og sæt i 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Fisken:

Pocher fisken i mælk. Tidsangivelse er efter tykkelsen på fisken.

Kog mælken op. Kom fisken i og læg låg på og tag gryden af blusset.

Disse var ca. 2,5 cm tykke på tykkeste sted så det tog ca. 7 minutter. Jeg lod dem blive i mælken i 10 minutter i alt.

Se detaljeret angivelse på pocheret fisk på dette link:

Pocheret fisk – den lette måde

Anret:

Smag stenbiderrogn til med salt.

Kom en lun scones på en tallerken sammen med torsken og rognen. Pynt med dild.

Kom lidt persilleolie ved. Her også noget af den afdryppede persille.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Mælkepocheret torsk med kartoffelscones

  1. Daniela says:

    Mums.. Det skal prøves :-)

  2. Sjønne says:

    Ser godt ud :)

    Jeg er som regel lidt tilbageholdende med at bruge kartoffel i en forret, da det nemt “fylder for meget” – men her som scones, hvor de sikkert er godt “souffléret” indeni er det da helt sikkert en vinder!

    • Erland says:

      Enig – men denne er nok mere kage end kartoffel – men mætter dog noget alligevel. men så spiser gæsterne ikke så meget af hodevretten :-)

      /Erland

  3. Irene says:

    NØJHhhhhhhhh….. Hvor ser det altså godt ud….

  4. Pingback: Mælkepocheret torsk med kartoffelscones | Madbevægelsen -- danske madblogs