Oksefilet med løgringe og brændt hvidløg

 

Oksefilet med løgringe og brændte hvidløg 
Havde købt 2 bøffer til en fredag aften. Men synes det var lidt ordinært at stege bøfferne og så få en kartoffel til. Så jeg prøvede at pifte den lidt op. 
 


2 personer
300-400 gram oksefilet
2 Portobellosvampe
Enoki svampe
Brombær
8 Perleløg
1 stort løg
1 dl fløde
1 dl cremefraiche
Balsamico
1 økologisk citron
Et par salatblade – her rød syre
1 brændt hvidløg Brændte hvidløg

 

Brændt hvidløg

Løg: 

Perleløg koges al dente. 

1 alm. stort løg skæres i tykke skiver. Du skal bruge de 2 midterste. Tryk ringene fra hinanden og tag de 4 bedste. Vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem gyldne i 180 graders varm olie. 

Læg dem på fedt sugende papir. 

Sauce: 

Steg en finthakket portobellosvamp i smør til de er næsten møre, kom ½ dl balsamico i og kog den langt ned. Kom fløde i og kog til passende konsistens. Smag til med salt/peber og citron. 

Kød: 

Skær oksefilet i stave som er lige så brede som de er tykke, ca 1-2 cm. Vend dem på en varm pande med olie. De skal kun lige stege 1 minut på hver side eller mindre. 

Lad hvile et par minutter og kom salt/peber på. 

Portobellosvampe: 

Tag stokken af (brug den i saucen). Steg dem let på en pande og sæt dem i ovn til du kan se der dannes vand hvor stokken har siddet – så er de færdige. 

Anret: 

Varm enoki og perleløg i smør. 

Skær portobellosvampene i tykke stave. 

Kom kød og svampe på tallerken og kom saucen over. 

Drys enoki og perleløg over. 

Placer 2 løgringe, brombær og lidt salatblade. 

Riv den brændte hvidløg over det hele. 

  

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Oksefilet med løgringe og brændt hvidløg

  1. Ege says:

    Hej

    Det ser super godt ud. Rigtig god idé med de brændte hvidløg – meget moderne og i tråd men den nordiske bølge :-)
    Smager de brændte hvidløg meget bittert? Jeg synes ting der bliver meget brændt ofte får en ubehagelig bitter bismag.

    • Erland says:

      Tak. Enig mht.brændte ting som f.eks. Porretoppe bliver lidt bitre i smagen. Men disse hvidløg bliver nærmest lidt røget i smagen når de rives over kød. Har også experimenteret med olie der har fået 2 timer i min røgnovn. Det er også godt til at give røgsmag. Men så mangler jeg det ekstra pift det sorte pulver giver visuelt
      Erland

  2. Pingback: Oksefilet med løgringe og brændt hvidløg | Madbevægelsen -- danske madblogs