Jomfruhummer med øllebrød

Ja det er en mærkelig sammensætning. Men hvis man skal udvide sin horisont skal man nogle gange prøve noget nyt.

 Jeg tænkte at en rejemad med øl kan da godt gå an. Så hvorfor ikke lave brødet som tørret øllebrød og serverer jomfruhummer til og så en dejlig Ale no.16 i glasset.


2 personer
12 store læsø jomfruhummer
Rosmarin
Salat
Cremefraiche
1 porre
Rosa peber
3 tykke skiver rugbrød
1 øl

Ølelbrød klar til at blive tørret

Tørt øllebrød -lyder værre end det er :-)

Det er da flot - i det mindste

Start med at lave øllebrød.

Skær skorpen af de 3 skiver rugbrød, skær i små tern og kom dem i en gryde med øl.

Kog til rugbrødet er opløst og smag til med salt og sukker. Kog så den er lidt fast.

Smør den ud på en silikone måtte og kom i ovn ca. 20 timer ved 60-65 grader eller til den er helt tør.

Jeg bruger en dehydrator ved 65 grader i 16 timer. Dehydrator – Excalibur 5 lag

Bræk den i passende størrelser (mine er næsten upassende store – mindre kan gøre det)

Dressing:

Cremefraiche røres op med salt, peber og knust rosa peber.

Kom fintsnittede kogte porreringe i.

Jomfruhummer:

Kan gøres på flere måder. Man kan flække dem og komme dem i ovn med hvidløgssmør og persille.

Jeg tager halerne af og tager 8 af halerne helt ud af sakllerne og lader de sidste 4 haler blive i skallen.

Dette gør jeg ud fra to synspunkter. Et er at det ser godt ud og andet er at der må gerne være lidt at pille selv så man ikke bare propper i munden men også bliver mindet om hvad det er man spiser.

Jeg varmer olie og smør op på en pande sammen med rosmarin. Så vender jeg hummerne et par minutter på panden, pas endelig på ikke at stege dem tøre.

Anret:

Kom en stor klat dressing på en dyb tallerken. Dyb tallerken fordi det støtter den store øllebrøds flage i siderne.

Kom salat og hummer foran og prøv at finde et balancepunkt for øllebrøds flagen.

Bemærkning:

Øllebrødet smager godt sammen med dressingen. Jeg mener det spiller sammen. Var i tvivl men min medspiser synes det smagte godt…..men hun kan jo lide al min mad

Men seriøst kan det godt gå sammen og man kan nok også bruge øllebrødet i andre retter – måske med vaniljeis oven på. For nogle kommer da fløde oven på sin øllebrød.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to Jomfruhummer med øllebrød

  1. Pingback: Hummerhaler med blomkålspure, dildolie, brunet smør og øllebrødsknas | Signes Mad

  2. Anders Damm says:

    Fræk kombo.

    Vil du vurdere at øllebrødet kan tørres i ovn og i så fald, hvordan ville du gøre det?

    • Erland says:

      Har prøvet i ovn. men tager det meste af et døgn ved ca 60 grader. Men luk lågen op indimellem for at få fugtigheden ud.

      Lyder dyrt – men ovnen er næsten ikke igang ved 60 grader – termostaten vil slukke for det meste af tiden.
      Kan godt laves dagen før og opbevares i en lufttæt container.
      Hvis de bliver blødt kan du knække det i mindre stykker og stege det i lidt olie
      /Erland

  3. Søren says:

    Kunne måske godt gå, men ellers hvor det spiller med salt eller som du har gjort surt. Men super med eksperimentet.

  4. Søren says:

    Utrolig flot anretning, men hvordan gik jomfruhummerne til den vel sødlige tørre øllebrød?

    • Erland says:

      Du har fat i noget – jomfruhummer er sødelige som øllebrøden. Men jeg kom godt med citron på og så spillede det godt mod øllebrødet.
      Om det er optimalt at serverer jomfruhummer trl ved jeg ikke, men kunne ikke lige komme på andet. Måske “sol over gudhjem” med øllebrødet som rugbrødsdelen ….tænke…
      /Erland

  5. Havde ikke lige tænkt på at tørre øllebrød, men det åbner jo for en masse nye muligheder.

    Mit hovede kører allerede på højtryk

    • Erland says:

      Jeg forsøger mange ting i min dehydrator – bla. dette mend også andet grød, rissengrød f.eks. Det er sjovt at arbejde med og sjovt at lave chips der smager af f.esk. øllebrød :-)

      /Erland

  6. Irene says:

    Hvor ser det lækkert ud, og det med den tørrede øllebrød, er jo blevet den rene kunst på tallerknen… Super flot ser det ud :-)