Brændte hvidløg – Instant røgsmag på dine retter

Et godt lille triks som ikke er det store besvær at lave men giver en kanon smag er brændte hvidløg.

Riv dem hen over en bøf og du får instant røg smag som om den har været på en grill.

Brug den også som pynt – hvis du er til det ….

Rå hvidløgsfed ...og efter en tur i ovnen

 

Køl af og vakuumpak. Så kan de holde et halvt år eller mere

HVORDAN:

Pil et antal hvidløgsfed. Sæt dem i en 250 graders varm ovn (helst varmluft) til de er fuldstændig forkullede. Riv den når du skal bruge dem ellers opbevar dem i lufttæt boks.

 

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

15 Responses to Brændte hvidløg – Instant røgsmag på dine retter

  1. Pingback: Havtaske med grønkål og jordskokkepuré « Sjønne's Mad

  2. Pingback: Butterfly Chicken i Citronlage med Urterodfrugter og Salturt | GASTROmad

  3. Søren says:

    Misundelig, overhovedet ikke ;-)…. Og ja, det er en pæn pris, så jeg håber det er alle pengene værd for jer. God tur og oplevelse her fra. :-).
    Helt ok, du vælger ikke at skrive om den slags oplevelser. Jeg gør det lidt i det små, men det kan være svært.
    Ser frem til noget med havregryn.

  4. Søren says:

    Godt trick med hvidløgene og tak for delingen :-).
    Vil du smide et par ord omkring din aften med de tre kokke og Mad og Medie symposium, som jeg desværre ikke selv kan deltage i.
    Såfremt du i morgen bliver syg så sig endelig til. :-)
    /Søren

  5. Søren says:

    Smider du lidt ord om Rundt om Frankrig? Super tip om brændte hvidløg. Har du forsøgt med brændt porre?

    • Erland says:

      Ja jeg har forsøgt med brændte porre – se her
      http://fjordrejen.dk/?p=1201

      Mht. det med at skrive om Rund om Frankrig, så har jeg sat mig selv et benspænd : jeg skriver kun om egen mad/opskrifter, ikke restaurant oplevelser og andet.
      Men læser tit med stor fryd andres restaurant oplevelser – nogle er gode til både at nyde og fotograferer og fortælle levende om dette.
      .Så der kommer ikke noget om det eller om Mad&Medier – det sidste er der nok andre der skriver om :-(

      Men jeg skal være meget syg for ikke at dukke op – MEGET syg :-)

      /Erland

      Men Rund om Frankrig skal nydes uden camera og skriveblok :-) Sorry :-)

  6. Piskeriset says:

    Godt tip! Det er skrevet bag øret… eller ok, måske et mere konstruktivt sted 😀

    • Erland says:

      Har tit oplevet at “bag øret” er et sted der er svært at læse igen når man skal bruge det :-)

      Men en lille “kina-bog” er altid godt at have ved siden af computeren – eller er det for gammeldags….?

      /Erland

  7. Christoffer says:

    Har set Bo Bech bruge det, men vidste ikke det var så let at lave … den er røget direkte i huskebogen :-)

    • Erland says:

      Jeg kan ikke huske hvor jeg har set det. Men mener at man skulle svitse hvidløgetpå en pande i 1/2 time. Jeg har prøvet men det vra besværligt og det får ikke ens farve hele vejen rundt. Så prøvede med varmluft i ovn – og så gå en tur men hunden – så passer det ca. :-)
      Når du siger Bo Bech – så skal jeg ned på Munkebo kro til en “rund om Frankrig” aften med Thomas Pasfall, Jacob de Neergaard og Bo Bech – midt i næste måned :-) :-)

      /Erland

    • Sjønne says:

      Rundt om Frankrig… de Neergaard… Bech… Pasfall….
      Jeg skal nok tage din plads istedet, det lyder MEGET kedeligt… 😉

    • Erland says:

      Ja og så er det lige dagen før Mad og Medie symposium i kbh – så må jeg jo sidde i salen og halvsove :-)

      /Erland

  8. Sjønne says:

    Det er noteret – skal helt sikkert prøves! :)

  9. Pingback: Brændte hvidløg – Instant røgsmag på dine retter | Madbevægelsen -- danske madblogs