Æg smager godt sammen med fisk. Så her vil jeg serverer en smilende æggeblomme som ”sovs” til den røgede makrel.
For at få lidt friskhed i retten blancherer jeg lidt sukkerærter og kommer brøndkarse på til slut.
Men lad os starte med begyndelsen.
Hjemme røget makrel – også på kugle grill
4 personer:
1 frisk Røget makrel (ikke dem i vaccum fra køledisken) Rugbrød – 4 skiver plus 2 ekstra til ”pulver” 4 Æg Mayonaise Radisser Sukkerærter (eller grønne asperges) Purløg Rygeost Cremefraiche Brøndkarse
Rugbrød skæres meget tyndt og ristes i ca 10 minutter i en 19o grader varm ovn.
En anden skive rugbrød ristes på en varm pande med lidt olivenolie. Når det er kølet af blendes det til pulver.
Æg koges smilende – det er mellemting mellem blødkogt og hårdkogt. Fjern forsigtigt hviden efter de kogte.
Radisser og purløg snittes meget fint.
Rør en mayonaise eller brug Hellmans
1 spsk rygeost piskes med 1 spsk cremefraice 18% og smages til med salt/peber.
Anret:
Brød komems på tallerken. Der drysses med det blendede brød og purløg.
Makrellen fordeles.
Rygeostecremen og mayonaisen afsættes i små klatter.
Radisser fordeles.
Æggeblommen kommes på og åbnes ved et let tryk.
Brødkarse kommes på til sidst.
Jeg har her til aften tildelt dig en blog-award fra min blog og jeg håber selvfølgelig, du har lyst til at modtage den og måske endda lyst at “lege” med. Du kan se min begrundelse på indlægget fra i dag på min blog
Mange hilsner
Karina / egoshe.dk
hej karina
skriver lige kort da jeg skriver fra min telefon. Er i vort sommerhus uden internet opkobling. Det gør det lidt svært at se set meget via telefonen
kigger på det søndag aften
jeg er meget beæret
men uanset om jeg til deltage eller ej , vil jeg gerne takke for tanken
hilsen Erland
Hej Karia
NU har jeg sel hvad en Blog-award er
En slags blogger kædebrev. Dejligt at der er nogle dig) som mener det jeg laver kan bruges og er stadig rørt over nogle vil betænke mig med den slags (adward)
Men da jeg startede bloggen lavede jeg nogle “benspænd” for mig selv – ville ikke skrive om andet end mad i alle afskygninger og komme med et idnlæg hver 2.dag.
begge dele er svært – så vil nok ikke (hvr fristende det er) bryde denne regel – men tak for opmærksomheden.
/Erland
Jeg er imponeret Erland! Du kan få selv de simpleste retter til at ligne 1 million:)
takker. Det er fordi jeg ikke har en million at gøre med
Erland
Pingback: 3 Hurtige med røget makrel no. 3 – Makrel med smilende æg | Madbevægelsen -- danske madblogs