3 Hurtige med røget makrel no. 3 – Makrel med smilende æg

 

Æg smager godt sammen med fisk. Så her vil jeg serverer en smilende æggeblomme som ”sovs” til den røgede makrel.

For at få lidt friskhed i retten blancherer jeg lidt sukkerærter og kommer brøndkarse på til slut.

Men lad os starte med begyndelsen.

Hjemme røget makrel – også på kugle grill

4 personer:

1 frisk Røget makrel (ikke dem i vaccum fra køledisken)
Rugbrød – 4 skiver plus 2 ekstra til ”pulver”
4 Æg
Mayonaise
Radisser
Sukkerærter (eller grønne asperges)
Purløg
Rygeost
Cremefraiche
Brøndkarse

 

Rugbrød skæres meget tyndt og ristes i ca 10 minutter i en 19o grader varm ovn.

En anden skive rugbrød ristes på en varm pande med lidt olivenolie. Når det er kølet af blendes det til pulver.

Æg koges smilende – det er mellemting  mellem blødkogt og hårdkogt. Fjern forsigtigt hviden efter de kogte.

Radisser og purløg snittes meget fint.

Rør en mayonaise eller brug Hellmans

1 spsk rygeost piskes med 1 spsk cremefraice 18% og smages til med salt/peber.

Anret:

Brød komems på tallerken. Der drysses med det blendede brød og purløg.

Makrellen fordeles.

Rygeostecremen og mayonaisen afsættes i små klatter.

Radisser fordeles.

Æggeblommen kommes på og åbnes ved et let tryk.

Brødkarse  kommes på til sidst.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to 3 Hurtige med røget makrel no. 3 – Makrel med smilende æg

  1. Karina says:

    Jeg har her til aften tildelt dig en blog-award fra min blog og jeg håber selvfølgelig, du har lyst til at modtage den og måske endda lyst at “lege” med. Du kan se min begrundelse på indlægget fra i dag på min blog :)

    Mange hilsner
    Karina / egoshe.dk

    • Erland says:

      hej karina
      jeg er meget beæret :-) skriver lige kort da jeg skriver fra min telefon. Er i vort sommerhus uden internet opkobling. Det gør det lidt svært at se set meget via telefonen :-) kigger på det søndag aften
      men uanset om jeg til deltage eller ej , vil jeg gerne takke for tanken :-)
      hilsen Erland

    • Erland says:

      Hej Karia

      NU har jeg sel hvad en Blog-award er :-) En slags blogger kædebrev. Dejligt at der er nogle dig) som mener det jeg laver kan bruges og er stadig rørt over nogle vil betænke mig med den slags (adward)

      Men da jeg startede bloggen lavede jeg nogle “benspænd” for mig selv – ville ikke skrive om andet end mad i alle afskygninger og komme med et idnlæg hver 2.dag.
      begge dele er svært – så vil nok ikke (hvr fristende det er) bryde denne regel – men tak for opmærksomheden.
      /Erland

  2. Gastromanddk says:

    Jeg er imponeret Erland! Du kan få selv de simpleste retter til at ligne 1 million:)

  3. Pingback: 3 Hurtige med røget makrel no. 3 – Makrel med smilende æg | Madbevægelsen -- danske madblogs