And med løgsoubise

And og løg smager fantastisk. Så hvorfor ikke lave et andebryst og lave 3 forskellige løg til.

Forårsløg, brændt skalotteløg og en dejlig cremet løgsoubise.

Soubise er egentlig en hvid opbagt sovs med løg pure. Men jeg vil lave en mere cremet version.

4 personer
2 andebryster
1 andelår
Kartofler
8 forårsløg
Skalotteløg
Fløde
Frisk oregano eller brøndkarse

 

And:

Læg andebrystet med skindsiden nedad og sæt panden på blusset. Steg brystet 10-12 minutter på skinsiden og steg yderligere 5-8 minutter på kødsiden. Lad derefter hvile i 10 minutter.

Løg og kartofler:

Skær kartofler i stave og kog dem al dente.

Kom de kogte kartofler, forårsløg og skalotteløg (delt i to) på panden hvor du stegte anden. Lad det hele stege i andefedtet.

Løgsoubise:

Jeg laver en lille fond med andelåret og nogle grøntsager. Kog låret i et par timer og sigt fonden. Kog den ned til ca 1 dl.

Snit løgene fint og steg dem i smør uden de tager farve.

Kom fond og 1 dl fløde ved og kog til løgene er meget møre.

Blend det og sigt gennem finmasket sigte.

Kog til passende konsistens og smag til med salt/peber.

Anret:

Kom sourbise over hele tallerkenen. Skær anden ud i små firkanter og placer oven på sourbisen.

Kom de andre løg og kartofler på og pynt med oregano eller brøndkarse.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.