Kammusling og kanon kartofler

Kammuslinger er altid godt. Vil godt have den til at fylde lidt mere så jeg laver kartofler til.

4 personer
4 store eller 8 små kammuslinger
smør
Estragon
1 skalotteløg
Kartofler
Dild

Udstik kartoflerne med en parisiennejern. Den store man normalt bruger til melon.

Kog dem al dente.

Smelt smør og steg finthakket skalotteløg sammen med hakket estragon.

Tør kammuslingerne på en køkkenrulle og steg dem i lidt olie. Steg dem på den ene side til du kan se de bliver hvide halvt oppe af muslingen. Vend dem og tag panden af blusset. Tag dem af efter 1 minut.

Jeg stiller kartoflerne op som man gjorde i gammel dage med kanonkugler. 3 i bunden og en oven på. De smager sikkert også af det samme hvis du bare lægger dem ved siden af.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kammusling og kanon kartofler

  1. Irene says:

    Uhmmmm hvor ser det lækkert ud…IGEN…..

  2. Sjønne says:

    Nice touch med kanonkuglerne der – jeg tror ikke engang at jeg ejer et parisiennejern… kan godt se at jeg ikke kan leve uden 😉

    Steger du skalotteløgene helt mørke i smørret på billedet, eller er det nyt smeltet smør som du afslutter med? Synes at smør der har stegt med løg længe eller hårdt har en tendens til at blive bittert og grumset.

    • Erland says:

      Ja det parisiennejern skal man eje – koster ingen ting ved “kunst og køkkentøj” – men køb 2-3 forskellige

      /rland

    • Erland says:

      Jeg har stegt løgene meget i denne ret for at få en markant nøddesmag. Man kan smelte smørret først og hælde valden fra så smørret kan tåle højere temp. Men jeg kan godt lide denne smag lidt hen efter brændende kærlighed. Ellers synes jeg det bare bliver smørsovs og vil virke fest sammen med den side smag af muslingerne. Smag og behag.
      Alternativt kunne man bruge hasselnødder stegt i smør :-)
      /Erland