Godt BRØD med GOD krumme

Jeg er ikke den store bager men elsker et godt hjemmelavet brød.

Så jeg har surfet lidt rundt og fundet lidt hist og her.

Ud fra de sider og mine egne erfaringer er jeg kommet frem til denne variation som fungerer for mig. Giver god smag, flot overflade, god skorpe og fantastisk nemt at lave.

600 gram mel
½ liter kærnemælk
2 tsk. Salt
2 spsk. olie
Gær – ca.5 gram ( ja det er ikke meget men nok – ikke vigtigt om det er 4 eller 8 gram)

Udrør gær, salt og olie ud i mælken.

Rør melet i. Det skal være tykt nok til din grydeske kan stå af sig selv i dejen. Men stadig tyndt nok til du kan røre det uden det helt store besvær.

Lad det stå 12 timer ved stuetemperatur.

 

Tænd ovnen med en gryde (smurt med en smule olie) og låg inde i ovnen. 250 grader.

Når det hele er godt varmt hælder/skraber du dejen over i og lægger låget på igen.

30 minutter med låg og bagefter 15 minutter uden låg.

Dette gør at dampen fra brødet i første omgang bliver i gryden. Bagefter når låget er taget af kan varmen give brødet den eftertragtede gode skorpe og farve.

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting. Bookmark the permalink.

2 Responses to Godt BRØD med GOD krumme

  1. Helle says:

    Hvornkøber man sådan en gryde ??? hvad koster den og hvad mærke er den

    • Erland says:

      Den gryde der er på billedet er en jag fandt i ALDI til 100 kr.
      men har da også en “fin” LeCruset gryde til 1095,- kr – ulempen var bare at knoppen på låget blev ødelagt af at komme i ovnen ?!?!? Så måtte jeg købe en ny til over 100 kr.
      Så mit forslag er kig efter noget helt af metal – på tilbud – eller i genbrugs butikker – der koster sådan en støbejernsgryde mellem 20 og 50 kr – men husk der skal være låg på.
      /Erland