Yoghurt og græsk Yoghurt

At lave sin yoghurt selv er ikke svært. Det sværeste er at finde et sted hvor den kan stå og holde en temperatur på ca 41 grader i 6-12 timer.

2 liter sødmælk varmes op til 85 grader og køles ned til 40 grader.

Hæld nu 1/2 dl yoghurt i. Jeg gemmer en smule fra sidste gang. Jeg fryser simpelthen en lille del i en isterningbakke og hælder det i poser. Så kommer jeg dem i når temperaturen er ca.50 grader så smelter de i den varme mælk.

Nu skal man holde yoghurten i ca 41 grader i 6-12 timer.

Nogle bruger en høkasse. En flamingokasse med håndklæder.

Jeg har prøvet at bruge en ovn hvor du ligger en ledning med en 25w pære ind – så holder ovnen ca 40 grader – skal måles – hvis den bliver for varm går du ned til en 15w.

Nu bruger jeg en PIC controler som styrer nøjagtigt.

Men man kan også købe billig maskine (under 400kr) ved f.eks http://www.hjemmeproduktion.dk/

Yoghurt og valle

Når der er gået 6-12 timer er yoghurten færdig.

Jeg kører den gennem en sigte før jeg køler den.

Du kan også hælde den i en sigte med et viskestykke og dræne natten over. Så får du græsk yoghurt og en del valle som kan bruges til bagning.

Hvis den er for drænes kan du bare piske noget af vallen ind i yoghurten igen.

Styre temperatur med en PID controller

Print Friendly
This entry was posted in Mejeri. Bookmark the permalink.

Comments are closed.