Ravioli med klassisk spinat/ricotta fyld

 
Ravioli – bare to stykker pasta med lidt fyld imellem. Let og lækkert.
Jeg vil lave dem med et enkelt men lækkert fyld.
Hvor mange du laver, hvor meget pasta skal du bruge afhænger af om det er en lille forret med en enkelt ravioli eller hovedret med mange.


Grund dejen til pasta er 100gram mel, 1 æg, 1 tsk. Olivenolie og 1 drys salt. Melet jeg bruger er halvt durum og halvt hvedemel. Dette er pr. person når du skal lave alm. Pasta. Lige i overkanten pr. person når vi snakker ravioli

Til 4 personer
Pasta dej  – forret vil jeg tage en dobbelt portion af ovenstående.
Fyld:
2 håndfulde frisk spinat
100 gram ricotta (jeg bruger hjemmelavet Paneer – Indisk ricotta )
Muskat nød
Sauce:
¼ piskefløde
1 skalotte løg
100 gram gorgonzola (eller mild blåskimmel ost )

Mel vulkan

Simpel ret med få ingredienser.
DEJEN:
Lav en lille vulkan af melet og i fordybningen i midten kommes æg, olie og salt.
Pisk nu æg og pisk langsomt al melet ind i æggemassen. Når alt er samlet æltes dejen godt og længe ved håndkraft. Når dejen er smidig filmes den og lægges på køl mindst 2 timer.

Spinat med ricotta/Paneer

FYLD:
Lav en Paneer eller køb ricotta.
Vask spinat i mindst 3 hold vand – det er så irriterende at få sandkorn i munden.
Blancher spinaten med det vand der sidder på bladene. Kun så længe de lige falder sammen.  
Køl spinaten af og vrid vandet fra. Hak groft og bland med ricottaen. Smag til med salt/peber og  muskat nød.
SAUCE:
Steg et finthakket skalotteløg i en gryde uden det tager farve. Når de er blanke tilsættes fløden. Kog fløden ind til ca. det halve. Skru ned og kom osten i og lad smelte. Denne sauce er lidt salt pga. osten men smag til med peber.


RAVIOLI:
Rul dejen meget tyndt ud. Nemmest med pastamaskine.
Læg små klatter af fyld.
Pensle med æg rundt om hver klat.
Rul nu et stykke dej ud og læg oven på. Tryk ned rundt om hver klat fyld så det ikke slipper ud under kogning.
Kog nu raviolierne i kogende vand( skal kun lige simre) i ca. 2-3 minutter. De kommer op til overfladen når de er færdige.

2 plader - én klat

èn ravioli klar til at tage et varmt bad

 

ANRET:
Et par ravioli på hver tallerken. Hæld ostesaucen over og pynt med basilikum blade. Evt. lidt pesto og et par pinjekerner.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ravioli med klassisk spinat/ricotta fyld

  1. Morten says:

    Du skulle prøve dem sprødstegte i en smule smør. Blev anbefalet det af en italiener for nogle år siden og det virker rigtig godt.

    • Erland says:

      Det lyder som noget der skal prøves, tak :-)
      Sjovt som man tror man har prøvet alt og der kommer noget nyt næsten hver dag

      /Erland

  2. Anders Damm says:

    Du har lige reddet min aftensmad i morgen:)

    • Erland says:

      Ja man skal ikke fornægte de klassiske retter – men nogen gange glemmer jeg dem i jagten på nyt – måske skulle man finde de gamle bøger frem igen

      /Erland

  3. Pingback: Ravioli med klassisk spinat/ricotta fyld | Madbevægelsen -- danske madblogs