Paneer – Indisk ricotta

Paneer bruges meget i det indiske køkken – og egentlig andre køkkener også – men der hedder det sikert noget andet. Minder meget om Ricotta og jeg bruger det når jeg skal bruge ricotta. Det er noget billigere og …..ja så er det hjemmelavet :-)

1 liter sødmælk

1 dl citronsaft ( man kan også bruge eddike – måske lidt mindre end 1 dl)

Lidt salt

Hvor meget der skal bruges af cirton eller eddike kan man se under processen.

Kog mælken op til ca. 85 – lige før det koget. Kom Citron i under omrøring.

Så skiller mælken vallen fra og der er friskost tilbage (Paneer).

Bliv ved at røre lidt, til vallen ser gul ud og al osten er samlet i små klumper.

Hæld over i en si og skyld citronsmagen ud. Rør salt i og du har Paneer.

Hvis du – lige efter det er færdigt – kommer det under pres får du en fast skærefast peneer – som evt. kan steges, bruges i salat, skæres i terninger og kommes i olie o.a.

Print Friendly
This entry was posted in Mejeri and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.