Laks med ægte sauce i sifon

   

2 mennesker og en pakke smør – Price brødrene siger at det må man godt bare ikke hver dag. Så vi springer i morgen over.

Vil lave den ægte sauce i en sifon. Det lyder bedre end at sige at man laver en mayonaise og varmer den op.

 

2 personer:
Laks – 2×200 gram
Spinat blade
Dild
2 bage kartofler
Sauce:
4 pasteuriserede æggeblommer.
2 pasteuriserede æggehvider
citronsaft
1 tsk god sennep
200 gram klaret smør
Salt

 

Ægte sifon sauce:

Der er nok til 4 personer, men svært at lave mindre portion.

Starter med at smelte smør stille og roligt og sætter det til afkøling på køkkenbordet.

Klaret smør er bare smør hvor mælkeproteinerne er siet fra. Når du har smeltet smørret dannes der noget hvidt i bunden – det er det du skal undgå at få med. Det skal kasseres.

Nogle sigter det gennem kaffefilter, jeg hælder bare den gode del over i en skål.

I en blender hælder du æg, citronsaft, sennep og salt. Lad det stå i blenderen i en times tid før du går i gang. Så er ingredienserne blevet stuetemperatur og smørret kølet lidt ned.

Start blenderen ved laveste hastighed og lad den køre. Nu tager du en tsk. Smør og hælder i, og så en mere og så en mere…….når 1/3 del af smørret er brugt kan du begynde at hælde det i blenderen i meget tynd stråle.

Æg, salt, sennep, citron

Du skulle gerne ende op med en tyk sauce som du kommer i en sifon og giver den en N2O patron.

Vandbad

Du kan også bare varme saucen op i et vandbad.

Sifonen kan sættes i vandbad på 60 grader til du skal bruge den – dog højest 2-3 timer.

Kartofler :

Tykke stave

Skær store bagekartofler i firkanter. Skal ikke skrælles, bare skær så den bliver en stor klos. Skær derefter tykke stave ud af denne klos og rist på en pande i olie. Panden sættes i ovnen til de er al dente. Kom gerne timian ved.

Spinat:

Skipper Skræk mad

Vask grundigt i 3 hold vand. Læg i gryde med det vand der hænger på bladene og kog til de er faldet sammen.

Laksen:

Her både med citron og lime

Læg den i et ovnfast fad og hæld lidt olivenolie over. Salt/peber på og oven på lægges lime eller citron skiver. Sættes i ovn ca 20 minutter ved 190 grader afhængig af tykkelsen på laksen, måske skal den måske have lidt mindre eller mere. Tjek ned ved at stikke en kødnål i midten af laksen og lad den blive der 10 sekunder. Tag den ud og før den hurtigt til dine læber. Når den føles lun er laksen færdig.

Anret:

Lad spinaten dryppe af og fordel en lille bunke på et tallerken.

Læg kartofler i en lille bunke.

Kom salt på begge dele og peber på spinaten.

Tag sifonen op af vandbad og giv spinaten et skud.

Læg laksen oven på spinaten og giv lidt mere sauce oven på.

Slut af med lidt dild.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Laks med ægte sauce i sifon

  1. Hanne K says:

    Jeg har godt nok lige spist …. men mine tænder løber i vand.
    Hvor ser det skønt ud!
    Har først lige set din blog – men glæder mig til at se mere fra dit køkken.
    Hilsner Hanne K

    • Erland says:

      :-) Man kan altid lige spise lidt mere. Selv om jeg er mæt og sidder og læser en god kogebog melder sulten sig hurtigt igen . Det er farligt og lige netop denne ret er ret fed, så en løbetur bør man lægge ind før desserten :-)
      /Erland

  2. Piskeriset says:

    Besnærende ret – dilden er altså en god afledningsmanøvre, for jeg var lige ved at glemme smørmængden og tænkte “det ser da rimelig sundt ud!” 😀

    • Erland says:

      :-) fed fisk med masser af smør. Så kan lidt dild ikke retfærdiggøre det :-) men det smagte nu meget godt. Så må jeg løbe en tur . . . -Måske . . -næste uge
      /Erland