Skinke Mignon med timian og smørdampet spidskål


Svinekød er mange ting og i de forkerte hænder kan det blive en meget tør oplevelse.
Jeg vil her prøve at langtidsstege en skinke mignon, det skulle gerne ende op med at være et rosa stykke saftigt kød.

Man kan pakke det ind i bacon – det giver en dejlig bacon smag og holder på lidt af saften. Men overtager også smagen af grisen.

2 personer

1 skinke mignon – 350-400 gram
1 spidskål
2 bage kartofler
Frisk timian
1 dl balsamico
3 dl portvin
5 dl fond
Smør

Sæt ovnen på 100 grader. Svits skinkestykket på alle sider i smør/olie sammen med timian kviste.
Sæt i ovnen og stik et stegetermometer i.
Du skal ende op med en kernetemperatur på 65 grader som er rosa. Hvis du ønsker et gennemstegt stykke skal den op på 70 grader. Pas på den ikke får mere, så bliver den tør.
Hvis du når de 65 for hurtigt i forhold til spisetid kan du sænke ovn temperatur til 60 grader og så skrue op på 150 grader lidt før du skal serverer.

Kartoflerne – jeg tog og skrællede et par store bagekartofler og skar dem i små tern. Stegte dem i smør sammen med noget timian.

Saucen : Balsamico og portvin koges ned til en sirup. Fonden hældes ved og der koges ned igen, til konsistensen er som kaffefløde. Der monteres med koldt smør som piskes ind lidt efter lidt til man får en lækker blank sauce. Efter smørret er pisket i saucen skal den ikke op og koge igen.

Spidskål – snit kålen og kog den i lidt vand med smør. Kog den kun lige al dente.

Anret :
En skefuld kål, et stykke skinke, sauce, kartoffel. Det kan ikke gøres meget mere enkelt.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Skinke Mignon med timian og smørdampet spidskål

  1. Irene says:

    Nøjh…hvor bliver jeg sulten, lækkert ser det ud, saftigt og flot…

    • Erland says:

      Det var saftigt – jeg holdt kernetemperaturen på 65 – er ikke så god til svinekød hvis det bliver for tørt. Men omvendt kan det smage godt hvis man kan bevare det saftigt :-)
      /Erland

  2. Pingback: Skinke Mignon med timian og smørdampet spidskål | Madbevægelsen -- danske madblogs