Sphere – leg El Bulli i dit køkken

Det er lettere end det ser ud til. Den eneste ting du skal købe (på nettet) er Alginate – kaldet Algin.

Bland 1 liter flaskevand med 5 gram Algin og hæld små skefulde yoghurt i. Thats it…..

Se mere her – Yoghurt sphere – so easy

Her i er der kommet lidt frossen revet rå Laks på og lidt persille.

Her er spheren sænket et par minutter i rød frugtfarve og serveret med et basilikum blad.

Kun fantasien sætter grænsen

Hindbær coulis

Persille olie og brøndkarse

Et par forskellige

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Midt mellem retterne, Molekylært kære Watson and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sphere – leg El Bulli i dit køkken

  1. Irene says:

    Fantastisk…..Flot og meget indbydende ser det ud, jeg får virkelig lyst til at prøve.

    • Erland says:

      Det skal du gøre. Yoghurt Sphere er det letteste at starte på og man skal kun bruge det Algin.
      Du kan søge på EBay.
      Mener det aller billigste sted er noget der heder Mytexturas.de eller .com

      Det eneste der kan være et problem er en vægt der kan veje 5 gram af.
      Første gang jeg lavede det havde jeg ikke en vægt der var så nøjagtig – så jeg vejede 50 gram af på et A4 ark og delte det i ca 10 bunker :-)

      Glæder mig til at se om jeg har fået lokket dig over i Molekylær gastronomis rækker – om end bare lige en enkelt gang :-)

      /Erland

  2. Pingback: Sphere – leg El Bulli i dit køkken | Madbevægelsen -- danske madblogs