Hindbær og chokolade træ


En enkel dessert der egentlig bare er is med chokolade og lidt bær. Men med et minimum af ekstra arbejde prøver jeg at løfte den en anelse.
 
Jeg vil lave et træ af hvid chokolade og så hindbær i en vanilje/hindbær is.

4 personer
Æg – 3 – 9 æg – se forklaring senere i opskriften
150 gram sukker
½ l fløde
2,5 dl sødmælk
1-2 vaniljestang alefter kvalitet
Evt. cremodan
Nutella
Maltodexin
200 gram hvid chokolade
2 bakker Hindbær


 
Isen :
9 æggeblommer – eller man kan tage hele æg. Hvis man bruger hele æg skal man regne med at 3 æggeblommer er lig med 1 helt æg. Altså kunne regnskabet se således ud : 6 æggeblommer og et helt æg, eller 3 æggeblommer og 2 hele æg. Smag og behag, prøv dig frem til din favorit.
Jeg bruger 6 æggeblommer og et helt æg. Dem kommer jeg i en gryde med mælk, fløde, sukker og vaniljekorn og den hele vaniljestang.
Dette varmes stille op til 84 grader under omrøring. Når det når 84 grader (ikke mere så bliver det til røræg). Hæl det straks over i anden skål for afkøling.
Jeg kommer på dette stadie noget cremodan i for at isen skal holde sin konsistens mest muligt ved servering.
Sæt til afkøling i køleskab, gerne 24 timer da det vil udvikle smagen. Men ellers til den er kold. Kør på ismaskine og efter frys i mindst 2 timer.
Hvis man ikke har ismaskine kan man hælde det i en frysepose og læg i fryser. Hver halve time tager man den ud og massere den. Når den er ved at blive hård hældes den i en form.

Hindbær coulis – kom hindbær i en gryde med sukker og et par skefulde vand. Kog op til sukker er opløst. Blend og sigt det gennem fintmasket sigte.
Denne coulis blandes i isen før den bliver helt hård. Man skal kunne se hindbær streger ikke bare en helt  lyserød is.
Husk at tage et par bær fra til pynt. Og brug lidt af denne coulis til pynt.
 

Chokolade træ – smelt hvid chokolade og hæld noget ud på bagepapir til basen/grunden. Kom noget i en sprøjtepose/frysepose og klip et lille hul, sprøjt nu nogle streger ud som skal ligne træer.
Efter afkøling smeltes træet oven på bunden. Hold træet kort over en flamme – pas på ikke at smelte for meget.

Nutella sne – Maltodexin blandes med nutella.
 
Anretning:
Sæt en bund med chokolade træ på tallerken og drys med nutella sne og kom et par bær ved.
Fordel hindbærcoulis og anret en kugle is oven på

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hindbær og chokolade træ

  1. Maja says:

    Mmm. Det ser så lækkert ud. Jeg er vild med hindbær i desserter – mit mundvand løber allerede.

    • Erland says:

      Tak. Ja jeg er selv stor fan af hindbær og gerne de friske af slagsen.
      Men også frosne – både i flødeis og som sorbet eller som coulis.
      Gerne som bund til en hvid fisk eller hindbær til et stykke and :-)

      /Erland