Fish´n´chips – Torskeloins med Pommes Frittes

torsk-med-pommes-head

God torsk i ønskebrønden med fritter og tatarsovs

4 personer
1 kg torskeloin
Beignetdej: 100 g mel, 1 dl øl, 1 tsk bagepulver, 1 æg
Fritureolie – en neutralsmagende olie f.eks. raps, vindruekerne….
Kartofler i både
Salat til burgeren
Tatarsovs: Mayo, creme fraiche, kapers, cornichoner, dild, estragon, citron, salt, peber
Citroner eller lime
Eddikepulver – kan sagtens udelades

torsk-med-pommes-2

Fisken:
Skær torsken i mindre stykker og drys med sukker og salt – sæt på køl 1-2 timer
Pisk beignetdejen sammen så den er som en tyk pandekagedej
Varm olien op til 180 grader
Dyp torskestykker i dejen og kom i en varme olie til de er gyldne
Kan holdes varme i ovnen ved laveste temperatur

torsk-med-pommes-3

 

Kartoflerne:
Bådene udvandes i flere hold vand
Frituresteg dem – først ved 150 grader til de er møre
Derefter ved 180-190 grader til de er gyldne
Umiddelbart inden servering drysses de med salt og evt. eddikepulver

Tatarsovs:
Kapers, cornichoner, dild, estragon hakkes groft,
Mayo, creme fraiche røres sammen og smages til med citron, salt, peber
Det hele blandes sammen

Anret som på billedet

I glasset – Omero Cellars Willamette Valley Chardonnay 2016

omero-chardonnay-2016

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *