Blå Tacos med And

tacos-med-and-head

Jeg bruger her et andebryst, et kogt andelår og et grillet andelår fra dagen før
Men man kan selv bestemme kun lår, kun bryst, kun rester……

4 personer
Andekød – her 2 lår, et lår fra grillen dagen før samt et bryst
Tacos – lav selv (nemt) eller køb færdiglavede.
Ingredienser til hjemmelavede tacos: Her Blå Majsmel ellers kan man bare bruge hvedemel, salt, vand
1 tsk røget paprika
Salsa: 1 dåse Tomatilos, 3 fed hvidløg, løg, chili (her 2 Jalapeños), 1 lime og 1 spsk hakket koriander
Rabarber eller f.eks. erstattes af æble
Sukker
Ruccola

tacos-med-and-3

Kødet:
Skåret i små stykker og stegt på en pande med olie, røget paprika og salt/peber

taco-1

Tacos:
Det blå majsmel (eller blot majs- eller hvedemel) – 1/2 tsk salt
Rør melet med varmt vand dejens konsistens er som modellervoks
Lad det hvile på køkkenbordet 1 time
Lav små kugler lidt større end en golfbold – pres dem flade mellem 2 stykker frysepose – brug et fad eller gryde
Steg dem på tør pande 1-2 minutter – læg dem under viskestykke så de ikke bliver sprøde
Hvis de når at blive kolde kan de varmes op i i ovn eller microbølgeovn (10 sek.) pas på de ikke bliver sprøde

tomatilos

Salsa:
Blend – 1 dåse Tomatilos, 3 fed hvidløg, løg, chili (her 2 Jalapeños)
Smag til med lime og hakket koriander

Rabarber (eller æble) koges med 2 spsk vand og 2 spsk sukker – smag evt. til med mere sukker

Ruccola – vendes med olivenolie og salt/peber

Serveret med Mexicansk øl – Sol

tacos-med-and-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.