Porchetta – lille gris

porchetta-head

Da vi ikke her til lands så tit står med en hel lille pattegris og fylder den med indmad, er dette en fordansket version af retten.
Men efterhånden er ordet “Porchetta” blevet er begreb alle bruger om denne type steg

slag-1

4-6 personer
1,8 kg svineslag med svær – rids sværen
Fyld kan være: Daggammelt brød, hvidløg, persille, løvstikke, mynte, salvie, rosmarin
Rul og bind
Masser af salt til sværen

Her bruger jeg et rotisseri på gasgrill – men kan laves i ovnen på rist og vendes hver 15.-20. minut

På grill holder jeg ca. 160 grader indirekte varme i 2,5 – 3 timer og fuld knald direkte de sidste minutter
Kernetemperatur ca. 72-75 grader

slag-2

Serveres her i bolle med coleslaw

porchetta-1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *