Andelår med Hokkaido og Sødekartoffel 

andelaar-med-hokkaido-og-soedekartoffel-head

Her et langtidsstegt andelår med sødekartofler og en cremet hokkaido

4 personer
4 andelår
2 kviste rosmarin eller tørret
6 laurbærblade
1/2 hokkaido græskar
Smør
2 sødekartofler
1-2 spsk friskrevet Parmesan
4 skiver parmaskinke
1 bakke karse

langtidssstegt-andelaar

Andelårene:
Kom andelårene i et ildfast fad lige stort nok til de kan være der
Kom rosmarin på og dryp med en lille smule olie – der kommer masser af andefedt fra lårene
Kom dem i ovnen ved 150 grader i 2 timer
Ved servering tages de op fra fadet og lægges på bagepapir og ind i ovnen ved 200 grader til de får farve

Sødekartofler:
Flæk dem og dryp med olivenolie
Kom dem i ovnen ved 200 grader til de er møre – ca. 45 minutter
Tag kartoffel kødet ud af skallen uden at ødelægge skallen
Mos det let med lidt smør og smag til med alt og peber
Kom det tilbage i skallen og drys med parmesan
Rist skinken på en pande i lidt olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Knæk skinken i mindre stykker og kom oven på kartoflerne

andelaar-med-hokkaido-og-soedekartoffel-2

Hokkaido græskar:
Skær græskaret i store tern og damp dem mør i lidt vand
Hæld vandet fra og blend de møre stykker sammen med en god klat smør
Brug det som det er eller pres det gennem en finmasket sigte for en endnu mere cremet græskar
Smag til med salt og peber

Anret.
Kom en halv sødekartoffel på en tallerken sammen md en klat græskar
Kom andelåret på og drys skindet med salt og pynt med karse

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *