Grillet Andelår med Syltede Kartofler

grillet-andelaar-med-syltede-kartofler-head

Denne opskrift er en ret man kan forberede dagen før hvis man f.eks. skal have flere til grill party
Andelårene er forkogt – husk at gemme kogelagen i fryseren til en god andesovs

4 personer
4 andelår
Marinade: 1 spsk farin, 2 dl ketchup, 2 fed hvidløg, et drys chili
Kartofler
Gulerødder
2 skalotteløg i skiver
Syltelage: 3 dl eddike, 3 dl vand, 300 gram sukker
Tomater – her små tomater på stilk
Balsamico
Olivenolie
Ruccola
Tahin dressing: 100 gram tahin, 2-3 citroner, 1-2 fed hvidløg, salt/peber, vand

grillet-andelaar-med-syltede-kartofler-3

Kødet:
Kog andelår, evt. direkte fra frost, i 1,5 timer og køl af
Bland marinaden i en frysepose og kom de afkølede lår i
Pas på da de er møre og skal behandles nænsomt for ikke at falde fra benene
Når de skal serveres skal de steges på en varm grill 5-7 minutter
Pensl med marinaden ved servering

Tomater:
Læg dem på bagepapir og dryp med olivenolie og balsamico
Kom dem i ovnen ved 150 grader ca 1,5 timer

Kartofler og gulerødder:
Kog kartoflerne og gulerødderne så de stadig har bid.
Kog syltelage op og køl af: 1 del eddike, 1 del vand, 1 del sukker
Kom løg, afkølede kartofler og gulerødder ned i lagen
Lad det stå et par timer eller til næste dag

grillet-andelaar-med-syltede-kartofler-2

Ruccola vendt i Tahin dressing:
Tahin dressing: tahin pisket med vand til tykflydende konsistens
Smag til med salt/peber, saft fra 2-3 citroner samt 1-2 fed knust hvidløg
Vend salaten med dressing

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Saint Julien, Château Gruaud Larose 2010

gruaud-larose-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *