Grillet Marineret And

grillet-and-1

Her en opskrift med grillet and – både lår og bryst
Hvis man ikke lige har en grill kan man f.eks. lave retten på en grillpande

4 personer
4 andelår
2 andebryst
Marinade til både lår og bryst: 2 spsk farin, 1 dl ketchup, 3 fed hvidløg(knust), chili, 1 tsk røget paprika
Tilbehør alt efter hvad sæson byder her:
Nye kartofler
Små gulerødder
8 hvide asparges
1 bundt purløg
Sovs:
1 dl balsamico
1 spsk sukker
3 dl rødvin
Brombær
Smør

grillet-and-2

Kødet:
Forkog lårene i ca.2 timer og køl dem af
Marinaden blandes sammen
Kom lår og bryst i marinaden og sæt på køl mindst 1 time – dog gerne til dagen efter

På grillen:
Steg andebrystet ved indirekte varme – først med skindsiden ned
Vend brystet når skindet er gyldent – fortsæt på skindsiden til en kernetemperatur på ca 58 grader
Lad det hvile 5 minutter
Lårene skal blot have farve og varme på grillen – de er jo tilberedt

Tilbehør:
Kartoflerne koges al dente i saltet vand
Hvide asparges skrælles fra hovedet og ned, nederste træge del knækkes af
Dampes sammen med gulerødderne i ca 4-5 minutter så de stadig er sprøde
Det hele kan laves i forvejen og varmes op med lidt smør før servering

Sovs:
Smelt sukker og lad få lidt farve.
kom balsamico på og kog lidt ind
Kom rødvin på sammen med halvdelen af brombærrene og kog ned til det halve
Tag af blusset, kom resten af brombærrene i og rør kolde smørtern i til sovsen tykner en smule

grillet-and-3

Anret:
Kom grøntsager og kartofler på en tallerken
Et lår samt en tyk skive bryst oven på
Kom en skefuld brombærsovs på og drys med purløg

Tip:
Lårene kan tilberedes direkte fra frost
Det er en god ide at lave en stor portion forkogte andelår til fryseren,
så har man altid hurtig gril mad
Husk også at kogelagen kan fryses og bruges til en god sovs eller en smagfuld risotto

I glasset en Bordeaux fra Pomerol, L’Hospitalet de Gazin 2012

bordeaux

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *