Pankopaneret Rødspætte med perlespelt

roedspaette-og-perlespelt-head

Friske rødspætter – ikke ret meget slår det

4 personer
8 små rødspætte fileter
Panering – mel, æg og panko rasp (eller almindelig rasp)
Smør
2 citroner
3-4 dl perlespelt
1 spsk pinjekerner
1 bundt Persille
Fetaost
4-5 gulerødder
1 skalotteløg i små tern
20 små Tomater
Hvidløg
Olivenolie

roedspaette-og-perlespelt-2

Fisken:
Fold fileterne sammen på midten
vend dem i hvedemel, pisket æg og panko
Steg dem gyldne i rigeligt smør
Ved servering dryppes de med citron og krydres med salt

tomater-i-ovnen

Tomater:
Skær en ridse i hver tomat og kom en skive hvidløg i
Læg på bagepapir, dryp med olivenolie og sæt i ovnen ved 150 grader i 1,5 timer

Perlespelt:
Skyl spelten og kog den sammen med et par skiver citron i ca. 15-20 minutter alt efter hvor blød den ønskes
De sidste 5 minutter kommes gulerødder, som er skåret i mundrette stykker, ned til spelten og koger med
Hæld overskydende vand fra og vend en klat smør i
Kom ristede pinjekerner i samt hakket persille, skalotteløg og fetaost
Smag til med salt/peber/citronsaft

roedspaette-og-perlespelt-3

Anret som på billedet

I glasset en Chardonnay fra Østrig, Toni Hartl 2019

hartl-oestrisk-vin

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *