Spätzle med svampe, ost og oksefilet

spatzle-head

Skiferien i år bliver ikke til noget – men spätzle vil jeg have
4 personer
Skær 2 tykke bøffer (eller 4 små) af en oksefilet – eller brug anden bøf
Spätzle: 400 g mel, 3 æg, 2 spk olie
Smør
1 stort Løg
Revet Ost – her parmesan men f.eks. Emmentaler vil passe fint
400 g Champignon
1/4 liter piskefløde
Persille

oksefilet

Bøffen steges til en kernetemperatur på ca. 58 grader
Hviler 7-10 minutter inden den skæres i 1 cm tykke skiver

Løg:
Skær et i tern og kom på en stor pande sammen med en god klat smør
Lad det simre så løgene bliver bløde men ikke tager farve

spatzle-1

Spätzle:
Pisk melet sammen med æg og olie
Juster konsistens med vand – den skal være som tyk pandekagedej
Kom dejen i en frysepose
Over kogende saltet vand stikkes 10-12 huller med en kniv
Pres dejen ud af hullerne og ned i det kogende vand.
Når de kommer til overfladen fiskes de op og kommes over til smørret og vendes rundt

Champignon:
Skær svampene i skiver og steg dem bløde.
kom piskefløde på og kog ind til det tykner
Smag til med salt/peber

spatzle-3

Anret som på billedet med ost og persille

I glasset en stor skummende hvedeøl

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *