Torsk med Asparges og nye kartofler

torsk-med-asparges-og-nye-kartofler-1

Torsk, asparges, nye kartofler, masser af friske urter

4 personer
600 g torskeloin i 4 stykker
Smør
8 hvide asparges
Nye kartofler
Urter – f.eks. løvstikke, persille, dild, timian, rosmarin
Dild
Sovs:
4 dl Fiskefond kogt på ben fra pighvar (eller anden hvid fisk) og hvidvin SE HER HVORDAN 
1 skalotteløg
1/4 l piskefløde

torsk-med-asparges-og-nye-kartofler-head

Fisken:
Drys med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Steg stykkerne i smør først på præsentationssiden til den får farve
Vend den om og steg videre til en lu kernetemperatur eller fisken skiller i ameller ved let tryk

torsk-med-asparges-og-nye-kartofler-2

Sovsen:
Steg skalotteløg blanke uden de tager farve
Kom fonden på og kog ned til det halve
Kom fløden på og kog ned til den begyndner at tykne en smule
Giv sovsen en tur med stavblender før servering så løgene bliver blendet og sovsen skummer

Asparges:
Skrælles fra hovedet og ned – knæk den nederste træge del af
Damp ca 3-4 minutter hvis den stadig skal have bid

groent

Kartofler:
Hvis man kan få løvstikke kommes et par stilke i kogevandet
Bag efter vendes kartoflerne i smør med friskhakket urter

Anret som på billedet

I glasset en hvid Bourgogne fra Denis Bouchacourt “En Servy”, Pouilly-Fuissé 2017

denis-bouchacourt_-en-servy_-pouilly-fuisse-2017

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *