Oksefilet bøf med ovnbagte kartofler og løg

oksefilet-boef-med-ovnbagte-kartofler-og-loeg-head

Nogle gange skal det bare være bøf og rødvin…
Retten er her lavet på en pande men oplagt at bruge grillen

Syltet sennepskorn er bedst når de er lavet mindst dagen før

4 personer
4 Bøffer skåret af oksefilet
2 kviste timian
2 fed hvidløg
Olie/smør
4 løg
1 spsk honning
Små Kartofler
2 tsk Herbes de Provence
3 dl ærter
Sovs:
5 dl kalve/oksefond
1 dl balsamico
Smør
Syltet sennepskorn: 1 dl sennepskorn, 1 dl eddike, 1/2 dl vand, 1 dl sukker

oksefilet

Bøffen:
Tag bøffen ud fra køl mindst 1/2 time før tilberedning
Steg den hårdt på en pande eller direkte varme på grillen
Pas på den ikke får for meget – et par minutter på hver side afhængig af tykkelse
På panden kommer jeg smør, timian og hvidløg på så snart jeg har vendt bøffen og “skovler” smørret over bøffen de sidste minutter

oksefilet-boef-med-ovnbagte-kartofler-og-loeg-2

Løg:
Halver løgene og steg skærefladen
Bland honning med olivenolie og kom på pande
Sæt panden i ovnen ved 180 grader til løget er mørt

Ærter:
Kom ærter i en skål og hæld kogende and over
Hæld vandet fra efter 1-2 minutter

Syltede sennepskorn:
Giv sennepskorn et opkog i lagen og lad dem simre ca. 5 minutter. Kom på glas
Kan holde sig længe på køl og er bedst når de lige står min. 1 døgn

Kartoflerne:
Vendt med olie og Herbes de Provence
I ovnen ved 180 grader til al dente

Sovsen:
Balsamico kogt ned til det nærmest er en sirup
Kom fond på og kog ned til det halve
Pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner en lille smule

Anret som på billedet

oksefilet-boef-med-ovnbagte-kartofler-og-loeg-3

I glasset – fandt denne i kælderen troede ikke der var flere – fantastisk vin!!
Chateau Bélair 2005 – Saint Émilion
Slottet der ikke eksisterer mere, men i dag hedder
Château Bélair-Monange og er lagt sammen med Château Magdelaine.

chateau-belair-2005

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *